…Drunken Master

11 01 2017

Så var det dags igen då, har sparat lite så det inte blir för korta inlägg, men och andra sidan så kanske de inte gör nåt heller. En bit in på det nya året, och en rad saker har hänt sedan sist. Det som har vart mest aktivitet på är väl nyårs helgen samt ankomsten av Peter Jones, en kompis från Borlänge.

På nyårsafton hade alla utom jag bestämt sig för att köpa en biljett till ett beach party som låg en bra bit bort, som var arrangerad av Christie’s, en annan svensk, Christoffer, och hans thai tjej Chantana. I sista sekunden bestämde jag mig för att hänga med, dock hade jag ingen biljett, men det ordnade sig när jag kom fram. Så på sen eftermiddagen åkte vi moppe till Christies Bar och parkerade där för att bli upphämtad  av skyttel bussen som ingick i biljett priset. När vi väl kom dit, ca 18.00 så hade redan sista bussen gått. Bra början. Hade vi åkt strax innan kl 17.00 så hade vi hunnit med.

Men inga problem. Johans tjej Bee, ringde till Chantana och förklarade, och det var inga problem. Chantana skulle ringa efter en taxi åt oss. Ca 20 minuter senare kom en minibus för att plocka upp oss alla. Skitbra tänkte vi och klev på med en hög förväntan på god mat och bra atmosfär. Vi åkte iväg och 5 minuter senare frågade chauffören vart vi skulle… ??  Jag tänkte, ”Va i helvete…” och alla i bussen satt med öppna munnar och som ett frågetecken. Hur fan ska vi kunna veta vart vi ska när vi aldrig vart där. Och hur kan en förbeställd taxi inte veta vart vi ska. Amazing Thailand säger jag bara. Vi stannar seda vid en resort, i tron att fler skulle med. Chauffören kliver ur, och går iväg utan att säga till oss varför vi är där vi är. 15 minuter senare kom han tillbaka, och vi åker iväg. Men nu gick det bra, troligen hade han kontaktat någon om detta.

Vi kommer fram till beach partyn, och är troligen dom sista på plats. Jag betalade direkt till Christoffer så det var inga problem. Vi fick en välkomst champagne, vi såg ett lång bord uppdukat med potatisgratäng, grillade fläskfiléer, revbensspjäll, grillade kyckling filéer, såser av olika slag, och så klart en rad olika thai rätter. Efter lite springade fram och tillbaka, så hade vi fått ett bord, och hungriga som vargar var vi. Vi tog av allting och det var så jävla gott, potatisgratängen och köttet. Ojoj, redan där kände vi att 800 baht var värt priset. För att inte tala om chili majonäsen. Mycket lyckat. Kvällen avslutades med en fireshow. Såna har man sett mängde av tidigare, så det var inte speciellt mycket nytt. Men fick rätt så bra bilder tyckte jag.

Men festen hade en nackdel, en väldigt STOR nackdel som var sjukt dåligt organiserat av arrangörerna. Och det var toaletterna. Ca 200 personer var det totalt på stranden, barn familjer och sådant. Men endast EN toalett. En pissoar för männen, och en ”toalett” för damerna, ett hål i golvet där man fick stå på huk för att skita. Johan fick erfara allt detta den hårda vägen. Både han och jag vägrar ta hålet i golvet. Det funkar bara inte. Han fick panik när han insåg detta, och sprang till resorten bredvid för att fråga om han kunde låna. Nix sa dom, enbart till hotellets gäster. Så det slutade med ett litet visit kort bakom en av pick-up bilarna på parkeringen.

Och när det väl var dags att åka hem, så kunde vi inte göra det heller. På biljetterna stod det att fri skyttel buss hade anordnats för gästerna. Vilket bullshit och scam det var. När det väl kom till kritan och vi ville åka hem, så kunde vi inte, för vi var ju bara 5 personer. Och 9 måste vi vara för att fylla upp bilen. Annars skulle vi betala 500 baht i taxi avgift. Alltså, jag hatar denna jävla scam som thaiarna kör med. Tror på buddha och leva bra och hela den biten, och sedan fula sig och scamma folk till höger och vänster, nej fy fan. Men vi kom hem till slut, dock 500 baht fattigare.

Under den senaste 1.5 veckorna har det inte hänt speciellt mycket som ar värd att berätta om. Men, i lördags så kom Peter Jones, en polare från hemtrakterna, till Rayong för att börja jobba med oss. Den kvällen lär nog varit min hittills under denna resa den mest kaotiska. Så Peter kom hit på morgonen tillsammans med Malte och hans tjej Petch. Jag och Johan åkte och hämtade upp Peter som kom hit för första gången till Thailand, och istället för att låta han sova så höll vi igång så han inte skulle bli jetlaggad. Vid lunchtid så började allting.

Vi åkte till Star Center där vi käkade, och de började dricka öl, saeng som och cola/sprite. Jag drack dock inget, men de andra herrarna gjorde det. Malte och Petch kom dit också, och så var allt i full gång. Efter ett par timmar, runt 15 tiden så gick vi vidare till The Wizards för att fortsätta. Stan kom dit också en kort sväng för att kolla upp oss, och vara med på kort. Minns inte hur länge vi satt där, men till runt 17 tiden har jag för mig, varvid jag och Thomas åkte hem. Medans Johan, Malte och Peter tog Johans moppe å åkte hem. De var tvungna att ta sig hemmåt, för Peter skulle ju skriva på kontrakten till condon. Vilken resa dom hade fick vi höra. Peter var superfull och satt längst bak på moppen och höll i Malets huvud för att hålla i sig, händerna över ansiktet och ögon. Han försökte kliva av vid ett tillfälle hörde jag, i tron att dom hade stått stilla. Galet. Väl hemma så gick vi till kontoret och fick kontraktet för Peter, och han satt och skrev på askalas, och flirtade med tjejen som jobbade där, som i sin tur stod bakom och skrattade.

Efter detta gick vi till Nat’s ställe, rakt över vägen, där de köpte in lite mer öl. Peter var så full så han ramla av stolen vid ett par tillfällen, och vid sista fallet så tog jag med honom upp till sin lägenhet. Det var mycket folk utanför hissarna, så jag tod trapporna med honom. Där studsade han mella väggen och räcket som en flipperkula medans han gick uppåt, samtidigt som han höll i kuken för att han var så jävla pissnödig. Väl inne i sin condo så var de raka vägen till toaletten, och jag frågade om han klarar sig, och skulle vila sen efteråt.

Jag gick ut sen och vi andra åkte en stund senare till Saifaa, en schwezisk restaurang där vi åt och drack lite mer. Mitt upp i maten så ringer Peter upp och säger att polisen har vart där och att 10000 baht fattas. Va i helvete tänkte vi, har han gått ut efteråt och gjort nåt och inte hittat hem, eller vad. Det visar sig senare att han hade gått ut, till poolen och lagt sig i solstolen och däckat av, varvid säkerhetsvakterna har notifierats och gått upp med honom till lägenheten. Pengarna som fattades hade han ju betalat condon och depositionen för, så allt var i sin ordning. Skönt det. Jag har aldrig sett Peter så där full, och Malte hade inte sett Peter så där full heller på 15 år. Men det slutade bra i alla fall, och nu är vi i gång med jobbet igen, och planerar in en visa run på kommande söndag.

Efter denna helg så var vi till mangrove träsket och kollade in lite. Det var en kvav dag, svettigt värre. Men det blev lite bilder i alla fall. Utöver detta så passade jag på att göra klart min första teckning för 2017.


Åtgärder

Information

Lämna en kommentar