…Life of R

13 03 2013

Nu var det länge sen jag skrev här, och det finns en väldigt bra anledning till det. Dock inget postivt. Har varit väldigt nedstämd och deprimerad under en längre tid på grund av diverse orsaker, som jag dock inte kommer skriva om denna gång. I mitten av februari så flydde jag Koh Lanta under två veckor för att försöka få något annat att tänka på och få lite miljö ombyte. Och det var helt klart värt det, även om tiden gick lite väl fort, och innan visste ordet av så satt man i rummet på Lanta igen i samma tankegångar som innan. Förhoppningsvis är det på bättrings vägar nu.

Så den 8:e februari så packade jag min ryggsäck och begav mig till Krabi för att fixa en biljett till VIP bussen. Och vilken tur jag hade, fick tag på sista biljetten när jag
anlände. Tur det. VIP bussarna, kostar 1000 baht enkel resan, är riktigt bra. Mycket sitt utrymme och man kan fälla ner sätet och i princip ligga och sova om man vill det. Kudde och filt finns på sätet. Man får en dricka, vatten och mjölk, samt en rulltårta eller en macka. Bussresan från Krabi till Bangkok tar nästan 12 timmar. 17.00 avgår den från Krabi och man anländer ca 04.30 morgonen därefter i Bangkok. Ungefär efter halva vägen så är det ett stopp på ca 20 minuter där man får gå och äta bland en massa andra resenärer. Ingen vidare mat dock, men nåt ätbart finns det i alla fall.

04.30 på lördags morgonen så anländer man till Bangkok, och man är super trött, och då var det dags för en minibus resa ner till Pattaya, och tur även där då jag fick sista platsen i bussen. Halvsov hela vägen, och när det börjar ljusna så är man framme i Pattaya, och Wan stog och väntade på mig. Det var snällt. Hon skjutsade mig till hotellet jag hade bokat, Rinya House, som i övrigt var ett rätt sjysst ställe. Dock hade jag gjort bokningen online ett par dagar innan, och när jag kom fram så var jag riktigt trött, och dom hade INTE fått min bokning. Mycket märkligt då jag använde mig av Asiaroom.com. Fick ett annat rum, ett dyrare, och fick självklart betala ett par hundra baht extra för det. Tyckte de var riktigt dåligt med tanke på att det inte var mitt fel att bokningen hade kommit bort. Hade ju bevis att jag hade bokat. Men jag tog det rummet ändå, och han sa att ja skulle få ett standard rum dagen efter. Dagen efter så fock jag inte standard rummet, då hade dom hyrt ut den till någon annan, men, jag fick behålla mitt dyrare rum för ett standard rums pris, vilket i hela blev en rätt bra deal trots allt.

20130212_152213_Chaloem Phrakiat 29     20130212_152223_Chaloem Phrakiat 29

20130212_152324_Chaloem Phrakiat 29_1     20130212_152250_Bong Koch 5

Tiden i Pattaya blev lite mer kaotisk än vad jag hade räknat med. Tyvärr fick jag inte träffa Wan någe mer, då hon inte hade bil tiden efter hon hämtade upp mig, och hon bor en bra bit utanför stan. Men jag tillbringade dagarna med Jimmy och det blev mycket rundvandring, äta skräpmat och kolla på bio. Och på kvällarna var det bar rundor på Walking Street, och besök på ett X antal go-go barer, och det var faktiskt riktigt roligt. Och vilka klappträn man fick se därefter. Vid en go-go bar så satt vi och kollade på brudarna och drack våra drinkar medans på bordet bredvid så satt 2 äldre herrar med två tjejer som satt på bordet och gjorde diverse grejer med iskuber och sådant. Det var inte direkt rumsrent, men kul var det. Dessa herrar satt och slickade tjejerna och klämde och höll på, helt öppet.

Vissa barer var ju bättre än andra, och det fanns ett ställe som jag gillade extra mycket, för en av tjejerna var riktig gullig, och påminde sjukt mycket om Mai. Andra ställen så tvingade nästan bar mamman tjejerna att gå och sätta sig vid kunderna och inleda konversationer och sådant. Det gillade jag inte, det blev så krystat. Det blev en del vodka och redbull, och happy hour, mycket billigt. Som billigast blev det 35 baht för en drink. Roligt att gå och titta, men man vet ju att det är ju egentligen bara en enda stor kött marknad, killarna utnyttjar situationen lika mycket som tjejerna gör. Och om båda är med på det, så är det väl helt okey.

Dagarna gick rätt så fort och efter fyra nätter där så tog vi bussen in till Bangkok, och in till Muangpol Mansion. Väl där så var det fullt, och det visade sig vara fullt på alla hotel i centrala Bangkok. Drygt blev det. Men Muangpol hade ett annat hotel som heter Krit Thai Mansion som låg ett stenkast bort, dock ca 200 baht dyrare per natt, så det blev det stället. Och här fick jag äntligen träffa Zara som hade kommit från Cambodia för att träffa mig. Har pratat med henne sen i Maj förra året. Så det var roligt. Dock blev det inget festande, utan mest relaxing med en del biofilmer och god mat. Jimmy hade ju träffat en tjej som han var med oxå, så det blev roligt att vi alla gick ut.

20130216_121539_Thanon Rama I     20130216_122321_Thanon Rama I_LLS     20130216_144100_Thanon Rama I

DSCN3821

Var även till Terminal 21 som ligger vid BTS Stationen Asoke. Hade aldrig vart där tidigare, men det var ett kul ställe. Hela shopping centret var i flyg tema, med olika ”gater” och ”destinationer”. Och destinationerna var så klart större världs städer och dom våningarna var så klart designade efter just den staden, med butiker och klädes affärer som matchar temat. Men höjdpunkten måste nog fan gå till toalett besöket där. Nästan så det är värt att hålla sig enbart för att åka dit och gå på toaletten. Grejen är att toalett stolen är helt automatiskt. Du behöver inte göra ett skit (See what I did there) mer än att trycka på knappar. När du gjort ditt, så trycker du på dusch knappen så börjar det duschas i röven, och du har pilknappar för att kunna precisera vart det ska duschas. Och välja temperatur på vattnet, samt stol sitsen. När sköljningen är klar, så ska det så klart torkas. På med fläkten och rikta in den rätt och njut. Perfekt!!! Behöver inte ens tvätta händerna efteråt.  En sån toalett vill jag ha hemma.

20130217_124457

Har handlat en del böcker när jag var på Siam Paragon, på Kinokuniya Bookstore. Helt klart den bästa bok shoppen jag vart in i nånsin. Har i princip allting, och det är stort. Köpte en ny resväska på MBK också, skulle kostat 2700 baht, men fick den för 1500, så kände mig nöjd. Hård resväska och väldigt rymlig, med kodlås och vanligt lås. Rullar hur smidigt som helst. Någe större utflykter blev det inte, hade ju tänkt att åka till Koh Chang och hälsa på Peter, men tyvärr så räckte inte pengarna till det den här gången. Reklam inspelningen händer också där vi var, denna gång var det reklam inför kommande Songkran 2013 som går av stapeln i mitten av april.

20130219_185845_Thanon Rama I     20130218_184754_Thanon Asok Montri_LLS

20130218_184716_Thanon Asok Montri_LLS     20130215_151213

Vid Paragon så har man nu satt upp enorma TV skärmar för reklam och annat. Tyvärr så blev det rätt så kass bild med telefonen, men det ger väl en liten fingervisning hur det ser ut. Och trafiken är lika otrolig varje gång.

Dagen för avgång kom snabbare än väntat, men brukar det inte vara så. Fredagen kom, Jimmy och hans tjej drog på morgonen vidare neröver. Zara åkte hem tidigt på morgonen. Och min buss tillbaka gick inte förrän kl 19. Mindre roligt. Men det gick, och kom hem tidigt på lördags morgonen, och minibus resan tillbaka till Lanta lär jag nog inte glömma av i första taget. Efter halva vägen så hade det skett en dödsolycka, och vi åkte förbi sakta. Det jag fick se var en massa bråte, kraschade bilar, en man som ligger i kalsonger på asfalten och bara skakar. Bredvid honom ser jag 2 kroppar krossade av bilen som ligger på sidan uppepå dom, och en massa blod under. En sån kontrast, rött mot svart. Filmade under tiden vi åkte förbi, men har inte lagt upp filmen någonstans.

Väl på Lanta så är det nog ingen bra idé att ställa motorbiken vid rosa minibus placet. Någon hade brutit upp sätes-låset och slangat all bensin. Så de var bara att ta en tuk tuk tillbaka med all packning. Och senare när jag vilat dra tillbaka dit med tuk tuk. Men vilken tur att tuk tuk föraren var sjysst, han tog ett rep och knöt fast i tuk tuken och satte sig på min moppe och höll, så fick jag köra tuk tuk till för att fylla på soppa. Sen höll han på i 20 minuter att få igång den utan resultat. Så det var bara att hoppa på igen och köra bort allt till en verkstad, som sa att elektroniken var kaputt. Dom skulle fixa det, gav dom tre timmar så var det klart. 150 Baht. Att lämna in moppen på verkstad är definitivt inte dyrt. Så, då var man tillbaka på Lanta och får se när jag åker bort igen.

Sunset at Rann Thai Restaurant at Khlong Dao Beach.

Sunset at Rann Thai Restaurant at Khlong Dao Beach.

Over and Out // Rob

Annonser

Åtgärder

Information

One response

5 05 2013
Frank

Tjena! Hur gick det med Coco? Är du fortfarande involverad?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: