…The Amazing Race

27 01 2013

20:e Januari var det dags för en visa run, men denna gång så gick resan inte till staden som gud glömde, Penang, utan till Kuala Lumpur, för det måste ju vara bättre. Resan avgick på söndagen kl 07.30 med minibuss, och redan dagen innan så ångrade jag det djupt. Varför ska man vara dumsnål för. Minibussen kostade 1500 baht medans flyg skulle gå på strax över 3000 baht. Totalt 80 mil skulle betas av med buss. Men tack och lov så var det bara minibus till Hat Yai, där vår (Jag, Peter, Anders och John) berömda utgång gjorde sig påmind. Minibussen dit gick jävligt fort, och än en gång så sitter man bara och skakar på huvudet och undrar hur i helvete dom vågar. Det måste ju vara så att dom är fullständigt inkompetenta gällande trafik faror och vad som kan tänka sig luras bakom ett krön. Allt för att komma fram så fort som möjligt och tjäna nån extra hundralapp baht. Resan från Krabi (var tvungen att åka dit först) till Hat Yai tog ca 4.5 timme, och väl där så var det bara att vänta till kl 19. Kom fram 15.40. Men nästa buss var iaf en hyffsad buss med stora stolar som man kan luta tillbaka.

Knatade omkring lite, och bakom hörnet så uppenbarade sig det hotel där vi bodde förra gången, och kände genast igen sig. Gick till Lee Garden Plaza, där ett bombdåd ägde rum på McDonalds i slutet av Mars förra året. Men det var inget jag oroade mig över, lullade bara runt och kollade lite, och sen tillbaka till turistbyrån och invänta bussen som skulle avgå kl 19.

Bussen kom och det var skönt att sätta sig i en rymlig stol utan behöva tränga sig bland andra, bara luta sig tillbaka och försöka sova lite. Skulle ju komma fram till Kuala Lumpur 04.30 på morgonen så det var en bit som skulle åkas. Kommer fram till gränsen, och det gick smidigt, stämplat och klart så var man inne i Malaysia med 90 dagar. Tänk om man ändå fick det när man äntrar Thailand, utan visum. 04.30 så stannar bussen vid ett ställe, där det står en massa indiska taxi män och vrålar att man ska åka i just deras taxi. Men, jag hade ju ordnat hjälp med detta. En herre vid namn Tomas som skulle plocka upp mig, köra mig till ett hyffsat hotel, hjälpa mig med visum papper och hela den biten. Han kom och plockade upp mig och körde mig till ett nyöppnat hotel vid namn Elenga Hotel. Ligger väl ca 5 minuters bilfärd från Petronas Twin Towers. Gick och lade mig på en gång, och vid 10.30 på morgonen kom Tomas och hämtade upp mig för att åka till thai ambassaden. Och herre min jävlar vad folk det var där, en låååång kö långt ut på trottoaren utanför ambassaden, men lyckligtvis hade Tomas redan ordnat kölapp så det var bara att knata förbi vakten, och in på kontoret på en gång. Dock så hade mitt nummer redan ropats upp för ca 10 nummer sedan, men jag gick bara upp till en ledig lucka och sa att jag var på toa, inga problem. Lade fram mit pass, betalade, fick kvitto, sen var de klart. Tog mindre än 5 minuter.

På eftermiddagen så tog han med mig på diverse ställen som jag kunde ta kort av, lite landmärken och sånt, det var riktigt sjysst av honom. Så jag fick se Twin Towers på dagen, och på kvällen, men också åka till Batu Caves som låg lite utanför. Och gå upp för en lång trappa in i stor grotta. 272 branta trappsteg, det tog musten ur sen, och längs vägen satt apor på räckena och tittade på alla turister. Men det var inte så märkvärdigt där uppe, längst in i grottan så var det ett litet tempel eller va det var. Gick ut igen, sen så körde han oss till värmekällor där många tydligen tvättar sig och duschar. Vatten som enligt honom ska ha helande krafter och så vidare. Så medans jag sitter där och väntar, så ser man en massa indier som springer runt i vita kalsonger och hinkar med vatten. Inte direkt en syn man vill se frivilligt. Usch… Efter det så åkte vill till ett ställe där han gillar att dricka te, ett pakistanskt ställe, och jag måste säga att alla såna där ser tämligen suspekta ut för diverse saker. Inne hade dom mat buffee med en massa olika rätter med märkliga namn. Maten var minst sagt inte god någonstans. Det var första och sista gången jag testar pakistansk mat. Maten i övrigt där är inte mycket att hänga i granen, blev McDonalds första dagen, och det är inte heller gott, men bättre än det inhemska och det säger ju då en del.

DSCN3784     DSCN3785

DSCN3786     DSCN3787

DSCN3788     DSCN3789

DSCN3790     DSCN3791

DSCN3792     DSCN3793

DSCN3795     DSCN3796

DSCN3797     DSCN3798

DSCN3799     DSCN3800

Andra dagen så var jag inne i stort sett hela dagen, och kollade på TV och satt på nätet. Orkade bara inte bege mig ut, hade ingen lust heller, ville bara hem. Planet hem gick på onsdags eftermiddagen, och fick skjuts ut dit av Tomas. Hjälpen som jag fick av Tomas och alla utflykter som han tog med mig på kostade mig 150 ringgit (ca 1500 baht), helt klart värt det med tanke på att jag aldrig vart i Kuala Lumpur så behövde jag den hjälpen.

Tur att man valde flyg tillbaka till Thailand, hade inte pallat att åka buss igen. Flygen tog ca 1.5 timme till Krabi, och där har thaiarna börjat med lite fulspel. Förut kunde man nämligen bli upphämtad av en minibuss till Lanta om det var dit man skulle, men nu är man tvungen att ta shuttle bus in till Krabi Town för 90 baht, för att sen ta en minibus för 400 baht till Lanta. Överpris helt klart. Klockan 17:50 på onsdags kvällen så kom jag tillbaka till mitt rum på Lanta. Så nu kan jag vara i Thailand i 3 månader till, efter det får jag göra samma sak igen, men då blir det nog Cambodia eller Laos.

DSCN3808     DSCN3809

Nattvy av Petronas Twin Towers.

Nattvy av Petronas Twin Towers.

Nattmarknad, sjukt trångt och mycket folk.

Nattmarknad, sjukt trångt och mycket folk.

Oändligt med restauranger och stånd. Tokmycket folk.

Oändligt med restauranger och stånd. Tokmycket folk.

Det var den resan till Malaysia, och Kuala Lumpur är ingen stad som imponerade mig direkt, men kanske var jag på fel ställen. Dörren är inte helt stängd till detta ställe, men det lär nog dröja innan jag åker hit igen. Men jämfört med Penang, så är det rena paradiset.

Over and Out // Rob

Annonser

Åtgärder

Information

One response

27 01 2013
agneta granlund

ja du får då vara med på äventyr du..med tanke på alla bussturer !!!!fina bilder robert 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: