…The Hills Have Highs

11 01 2013

Så i fredags, alltså förra veckan, så tog jag en tur till national parken med en vän. Var ju där förra gången jag var hit, och det var en pers att ta sig dit då, med grusvägar som var steniga, och branta vägar, det var skitsvårt att köra emellanåt. Men denna gång så ska dom tydligen ha fixat vägen ända fram till parken, och mycket riktigt hade de gjort det. Betong väg hela vägen. Men det var svårt på vissa ställen ändå att köra, speciellt då vissa backar har en lutning på uppemot 16%. Sista backen ner var det bara att bromsa så hårt det bara gick, och det luktade inte gott efteråt. Men jag tog mig dit i alla fall, eller vi gjorde det. Stranden var sig lik, ja, allt var sig lik där, men restaurangen var rätt död. Sprang en massa apor omkring där och snodde saker från folk. Det var lite skoj att se.

Gångvägen inne i parken, med diverse palmer omkring.

Gångvägen inne i parken, med diverse palmer omkring.

Tog oss ett dopp vid stranden där också, men det var svårt att vada ut i vattnet, dels för att det var lågvatten men mest för att det var otroligt stenigt. Så det blev att ligga och sola lite, och se när krabborna springer förbi handduken man ligger på. Stora som små. Men det coolaste jag såg var nog mellan ett par palmer, lätt 2.5 meter brett. Ett stort spindelnät var spunnet mellan palmerna, och spindeln satt mitt i. Har aldrig sett nåt i den storleken förut. Svårt att ta kort då man inte har nån referense om storlek. Skulle nog uppskatta att spindeln var mellan 10-15 cm lång.

DSCN3637     DSCN3638

DSCN3635     DSCN3634

Men efter lilla besöket där så var det dags å dra sig hemöver, eller i alla fall försöka att ta sig upp för backen. Moppen jag har är gammal, automat, och inte direkt stark av sig. Moppen tog sig inte uppför backen, jag var tvungen att åka zick-zack över hela vägen för att få upp fart. Men det gick till slut. Är sugen å införskaffa en lite nyare moppe.

Blev ett kort inlägg denna gång, behöver inte vara långt varje gång. Sen dess har de inte hänt så himla mycket. Åker till Phuket imorgon, lördag, igen, och veckan efter på söndagen bär det av till Malaysia på en visa run. Intressant minst sagt.

Over and Out // Rob

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: