…Happy New Year!!

3 01 2013

Då var det nytt år då och inte gick världen under heller den 21:a December. Men det var väl ingen som trodde att den skulle göra det heller, eller? Immigrationen i Phuket gick riktigt bra, tog ca 45 minuter så var allt klart. Kort tid med tanke på hur mycket folk det faktiskt var där. Efter det så drog jag in till Central Festival och såg The Hobbit. Årets film utan tvekan. Och så fort jag kom ut från salongen så ville jag bara in och se den igen. Efter filmen så kom Sunisa och hängde med mig ett tag där innan hon skulle åka tillbaka till sin ö. Men ska ses vid ett senare tillfälle igen. Bodde denna gång på Cello Hotel som verkar vara finsktägt och ett mycket bra hotel. Halvdyrt men värt det, rent, bra rum. Superior rum valde jag, hade balkong och ett stort badrum. Och Wifi funkade klockrent, så åker jag till Patong igen så blir det nog att stanna där. Men och andra sidan har jag börjat tröttna på Patong, så nästa gång kanske jag stannar i Phuket town istället.

    

    

Julaftonen kom och gick ganska obemärkt. Men den veckan tog det fart i restaurangen i alla fall, och det var fullsatt på kvällarna. Nytt boende fick jag ÄNTLIGEN den 25:e och bor numer ovanför Tony i ett område som är ganska lugnt, om det inte var för dessa jävla hantverkare som verkar förfölja mig och göra om lugnet till ett ihärdigt hamrande och sågande… ca 2 meter utanför fönstret. Lyckligtvis så har jag inte vaknat av detta då dom börjar hyffsat sent, men håller sedan på hela eftermiddagen, så att vila kan bli lite problematiskt emellanåt. Men dom lär väl bli klara nån gång. Så en queen size säng, garderob, stort kylskåp, TV och bänk är det jag har här nu. Har införskaffat ett datorbord, sol stol och lite andra saker så det känns lite mer som hemma. Glasbord med stolar på altanen också. Men funderar dock på att skaffa eget internet för det som delas på här är inte det bästa, visserligen kommer jag upp i, ja håll i er nu.. hela 700 kb/s emellanåt om jag är helt själv. Men oftast är hastigheten en tiondel av detta. Och tror inte ens det är full duplex.

    

20121225_135650     20121225_135738

I övrigt börjar min laptop bli ruskigt varm när jag sätter igång ett spel, upp emot 90 grader varm blir processorn plus grafikkort. Inte alls bra. Så jag har väl funderingar på att köpa delar och bygga en speldator så man har något att göra om dagarna, och framförallt under lågsäsongen. Men badrummet hade kunnat vara lite bättre, speciellt dusch trycket som är allt annat än bra. Är fan bättre tryck när man pissar. Och så var ju toa sitsen helt jävla lös också. Av nån anledning så var skruvarna borta, så sitter man och gör sitt och lutar sig lite, så flyger man av stolen å blir sittandes på arlset på golvet. Inte för att det hände, man är ju ganska duktig på att parera 😛 Men det är dock fixat nu efter jag vart på kines ladyn och påtalat det.

Och sen, ska det vara så svårt att göra ett RIKTIGT jobb när man exempelvis ska fixa marken. Här så blir det ganska lerigt och gropigt efter att det regnat och det blir lite trixigt att köra moppe in på området. Så vad gör thaiarna, jo, de åker dit med en pickup fylld med grovgrus, häller över skiten över vattnet och hålen. Istället för att använda en kratta för att jämna till det så tar dom bara spaden eller hackan och drar lite sporadiskt för att sprida ut gruset. Det hela slutar med att det blev VÄRRE än va det var från början. Eftersom dom inte plattar till skiten med nåt tungt, så sjunker man likförbannat ner när man åker över det och det blir ännu större hjulspår man ska ta sig över sen. Man blir inte förvånad. Thailand.

Året började också lida mot sitt slut och nyårsaftonen kom och jag hade ju aldrig firat det på Lanta tidigare så det skulle bli intressant och se hur det var här. Inget märkvärdigt antog jag. Efter stängningsdags så åkte vi alla ner till Khlong Dao beachen för att kolla fyrverkerierna och lyktorna som skickas upp. Och naturligtvis så glömde jag stativet hemma så ja inte kunde ta långa exponeringar på fyverkeriet. Testade ändå med att försöka hålla still. Gick väl sådär. Men i övrigt var det en lugn kväll, dock så åkte jag hem före alla andra för jag var tok trött, orkade bara inte åka till Funky Monkey med dom andra. Men nyårsaftonen och fyverkerierna var bättre än vad jag förväntade mig här på Lanta.

    

    

    

Idag, den tredje dagen, i den första månaden, i det trettonde året på det andra årtusendet (i den västerländska tideräkningen) så sitter jag och äter min goda kyckling paneng i restaurangen, som i övrigt är über stark, men god nå så in i helvete. Svetten sprutar ur pannan för att det är så starkt. En snubbe kommer fram och frågar efter Robert. Vem är detta tänker jag? Aldrig sett herrn förut. Frank heter han och läser min blogg sedan jag startade den för 2.5 år sen. Då slog det mig, han har ju kommenterat lite grann. Vilken överraskning alltså. Från Mora är han också, så man är ju inte ensam dalmas på ön med andra ord. Mycket roligt att han kom in på restaurangen och frågade efter mig. Tur att jag satt där just då också. Han har vart här i 2 månader redan och har då en månad kvar på sin semester. Mycket rolig överraskning.

Utöver detta så har jag gjort en del val kring restaurangen, som jag inte tänker skriva här. Vill någon veta, så vet denne var jag kan nås.

I övrigt, så GOTT NYTT ÅR till alla som förtjänar det och sköt om er där ute, where ever you are.

Lite random bilder.

Patong, Phuket. Lady Boy bar. Bangla Road.

Patong, Phuket. Lady Boy bar. Bangla Road.

Personal fest på Marlin Rock Club. Sang som & coke FTW.

Personal fest på Marlin Rock Club. Sang som & coke FTW.

Polis kontroller på ön. Dags att dra på sig krukan.

Polis kontroller på ön. Dags att dra på sig krukan.

30 Baht! Perfekt för olydiga hundar!! ;)

30 Baht! Perfekt för olydiga hundar!! 😉

Tysk/spanska Tom in action med sin hamburger grill.

Tysk/spanska Tom in action med sin hamburger grill. Tony visar hur det ska gå till.

Min juldrink, en Mojito.

Min juldrink, en Mojito.

Over and Out // Rob

Annonser

Åtgärder

Information

One response

8 01 2013
agneta granlund

hej du..roligt att läsa om vad som händer…cool bild med kruka o glasögon!!! ha det gott kramis..:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: