…The Chinese Menace

17 12 2012

Så var det dags att skriva av sig lite igen då. Och det har skett en HEL del saker sedan sista skrivandet. Har nu vart på Lanta i drygt ca 1.5 månad. Vet inte riktigt vad jag ska börja, men ur som haver så har jag gjort en del saker som förhoppningsvis förändrar min framtid till det bättre. Ska inte gå in i detalj, men i det stora hela så är jag numer delägare i Coco Restaurant, och kommer att ha hand om bokföringen. Är det så att ni vill veta mer, så fråga på facebook. I övrigt är livet på Lanta väldigt slappt. Om dagarna så vaknar man av sig själv och inte någon väckarklocka, vilket är hur skönt som helst. Åker ner till restaurangen för en fri lunch, mycket gott. Original planen att studera skjuter jag framåt till lågsäsongen då vi stänger restaurangen för säsongen.

Phuket resor har det blivit lite av också, och denna gång åkte jag med speedboat istället, och kan verkligen rekommendera det. Visserligen dyrare, 1400 baht enkel resa, men det känns som ett mycket säkrare val än minibussen då ens liv hänger i förarens händer. En krasch så är man säkerligen rökt. Sjunker speedboaten så kan man i alla fall simma och därmed ha större chans att överleva. Så speedboat blir det fler gånger. Och att det tar 1.5 timme bara från Lanta till Phuket, istället för 5 timmar med minibussen. Och det lär väl bli en resa till nu i veckan för ett besök till immigration i Phuket Town, och göra ett biobesök samtidigt. Filmen som man väntat väldigt länge på, The Hobbit. Sist jag bodde i Phuket så bodde jag på ett ställe som heter Little Buddha Guesthouse. Min recension på stället finns på Tripadvisor. Kan säga att jag inte kommer bo där mer. Taskig rengöring och dålig wifi i kombination med kass service.

Träffat Pierre, galningen från Schweiz har jag gjort också, han som är skyldig mig lite pengar. Ska försöka få dessa pengar den här gången, får se hur det kommer att gå. Boende situatioen är lite som den är just nu, lite jobbigt. Jag var till ett område där restaurang personalen bor och det är ett lite avskiljt ställe i närheten av Saladan, men ändå rätt centralt. Landladyn där, som är kines/thai tror jag, är bland de snurrigaste personer jag träffat och är skitsvår att ha att göra med, men hur som helst så sa hon att jag skulle fått boende där i slutet av November. Men när det väl kom så sköt hon fram det till den 15:e December, vilket skapade lite problem där jag bodde innan, i och med att jag hade sagt till att jag flyttar ut runt den 5e december. Så jag var tvungen att gå tillbaka och säga att jag flyttar ut den 15 december istället, och betala för 10 extra dagar. Då ville hon först ha 1200 baht natten, WTF, när jag betalar 7000 för en hel månad. Aldrig sa jag. 800 gick hon ned då, men herregud, ändå dyrare än en hel månad.. så fick ner till 500 till slut, fick gå.

Så gick dagarna, och jag åkte ständigt tillbaka till den galna landladyn för att bekräfta att jag kunde flytta in den 15:e dec. Ja visst, inga problem säger hon. Skönt tänkte jag. Dagarna närmade sig den 15:dec och hon blev mer svår att lita på. Två dagar innan så säger hon att ja kan flytta in den 25:e december istället, vilket skulle skapa mer problem för mig. Påpekar flera gånger varför hon lovar något när hon VET att de som bo där inte flyttar ut förrän deras kontrakt är slut, nämligen den 25:e. Detta är väldigt typiskt för thai folk, som inte tänker längre än vad näsan räcker och det skapas onödiga konflikter och skit. Att det ska vara så svårt att säga som det är. Den 15:e kom och jag flyttade ut. Tony hjälpte naturligtvis till och löste situationen. Vi hade anställt två tjejer från Fillipinerna till restaurangen, som bodde temporärt hos kocken och hans tjej, där Mai egentligen bodde. Men hon var i sin tur i Krabi för att träffa sin pappa. Så Tony och hans fruga hyrde ett annat boende för dessa tjejer, och planen var att jag skulle få bo med dom när Mai kom tillbaka. Men det blev ändrat ganska snabbt då den hyresvärden bara ville ha thai folk där. Och Mai var ju inte tillbaka, så jag fick flytta in där temporärt istället. En liten säng på golvet. Så var det löst… för den natten. Dagen efter så kom självklart kockens familj och skulle bo i rummet, och det var årets våldgästning må jag säga. Herregud. Hade ju kommit hem 5 på morgonen och sovit i 3-4 timmar innan dom kom. Så nya problem uppstod. Men jag fick ta Tonys rum så länge, så flyttade dom in till hans föräldrar i deras lägenhet, eftersom dom var på Phukets sjukhus pga av nåt. Så tur i oturen som man säger så ordnade sig detta, för tillfället. Dom kommer ju kanske tillbaka redan imorgon, så det ska bli intressant och se hur detta blir. Visserligen åker jag till Phuket i veckan för ett besök till immigrationen.

Skulle vara skoj att veta hur många som faktiskt läser detta, så skriv en kommentar så vet jag.

Hade ju glömt att det finns OLW på Lanta Market. Så pappa, du kommer klara dig fint här då det finns ostkrokar.

Hade ju glömt att det finns OLW på Lanta Market. Så pappa, du kommer klara dig fint här då det finns ostkrokar.

Entren till Coco Restaurant.

Entren till Coco Restaurant.

Lounge baren

Lounge baren

Lounge arean med sittplatser.

Lounge arean med sittplatser.

Köket

Köket

Lite party á la Thai style vid vårt boende.

Lite party á la Thai style vid vårt boende.

Lite party á la Thai style vid vårt boende.

Lite party á la Thai style vid vårt boende.

Over and Out // Rob

 

Annonser

Åtgärder

Information

4 responses

17 12 2012
smurf1975

Givet läser jag..

Jobbigt med allt lovande som inte stämmer. Hoppas det löser sig snart. Jag är ändå avis.

17 12 2012
agneta granlund

hej robert!!!! vad drygt med folk som lovar o lovar men inget händer,jaja,men hoppas det löser sig snart,annars ser det fint ut menar restaurangen…lycka till i fortsättningen:) var rädd om dej kramis…

18 12 2012
kurt johansson

Har läst detta och det verkar en del rörigt, men annars så verkar det ok. Ser ut att vara rent och ordning på rest…. Har just undrat när du skulle skriva i bloggen,få ha det så bra på resan och uppehället . Hälsn pappsen.

25 12 2012
Jimmie Edfeldt

Jag läste nu iaf!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: