…Star Wars: The Old Republic MMORPG del 2

28 11 2011

Så är helgen över och Beta testningen är över, tror jag. Har inte loggat in idag, måndag, men det sägs att servrarna stängs ned ikväll. Men jag kommer nog inte spela mer nu, för karaktärerna man skapar och spelar upp blir ändå raderade, så man får starta om på nytt vid release. Jag hann nästan bli lvl 19 med min Jedi Knight, och kan säga att det har varit riktigt skoj att levla. Star Wars är som en fräsch vind. Och det som gör det så roligt är att man blir väldigt engagerad i själva storyn, och det gör ju i sin tur att det blir så mycket roligare. Sen är det också voice acting i princip överallt, så man slipper läsa varenda quest, som i WoW.

Så vad mer hände sedan det förra inlägget. Jag blev lvl 10, och fick träna Advance Class, för att specialisera sig, och att öppna upp talent trädet. Och som WoW är (som blir helt annorlundare senare) så får man en point per level som man kan sätta ut i talent trädet. Något som jag försökte få grepp om var craftingen. Det finns många crafting, eller Crew Skills, som det heter här, gathering-, crafting- och mission skills. Du kan välja precis hur du vill, men du kan bara ha 3 stycken skills. Jag har inte riktigt satt mig in i vilka som går ihop med varandra, men ska försöka läsa mig till de inför lanseringen så man har nån koll. Det som gör detta unikt i Star Wars är att du har din Crew, upp till 4-5 personer, varav en kan vara med dig och slåss. Men du kan assigna exempelvis din droid till att åka iväg och göra en MISSION skill, det tar 3-6 minuter beroende vilken man väljer (man har 4-5 att välja på). Och lyckas den med uppdraget så får du en reward som du kan ha till crafting. Skill point får du också, oavsett om du lyckas eller misslyckas. Du kan assigna flera i ditt crew just detta, så de gort fortare. Du kan även skicka iväg din companion för att sälja alla dina gråa prylar i inventory, för att sen komma tillbaka med credits till dig. Så man slipper leta vendor för att sälja när det blir fullt i inventory. Har du tillräckligt med credits så kan du självklart köpa mer utrymme.

Auction House, eller Galaxy Kiosk som det heter här har jag bara kollat på lite grann, kändes lite meningslöst vid Beta, men den funkar precis som i vilket annat MMO, och hade inga märkvärdigheter. Det finns även en ”Bank” som du kan lasta av grejer.

Vid lvl 16 så blev jag tilldelat ett skepp för att komma vidare ut i galaxen. Och skeppet kan ses som ditt personliga mobila hem, där det finns förråd (bank) för att förvara grejer, egna hologram för att få missions tilldelade, och för att utföra space combat, som var en kul grej. Dock så är den efter en förutbestämd väg man får åka, men hur som helst, så var det roligt att få göra lite annat än att bara springa runt på missions.

Just det, med ditt crew så kan du även geara upp dom så de blir bättre, liksom även geara ditt skepp för att få mer armor, fler missiler och så vidare. Det som hade varit riktigt kul om man hade haft lite mer frihet, att åka var man vill, eller varför inte kunna åka ner själv på de planeter man vill till, och så vidare. Hade ju vart hur kul som helst.

Något som jag helst hade sett mer av är flera sido missions, men det kanske kommer. Och några buggar har jag inte märkt av mycket. Vid ett enda tillfälle märkte jag av de då jag fastnade helt random med min karaktär. Bara å logga ur och logga in igen så var det fixat. Jo, sen oxå när man dödade en mob så dog han ståendes.

Inget som stör i alla fall. Men nåt jag hoppas på är att dom fixar till så man kan få bättre grafik till dom som har datorer som klarar av det. Lite åt Skyrim hållet hade vart nice. Sen så var Anti Alias ur funktion men som säkert kommer att vara funktionell vid release.

Så min uppfattning till detta spel under helgen har till större delen vart positiv. Kommer att förhandsboka detta så man kan spela redan den 15:e december. Spelet känns som en fräsch vind och det är bra. I jämförelse med WoW så är många aspekter rätt olika… men ändå lika på. Det är på gott och ont. Så köp spelet gott folk.

May the Force be with us.

Over and Out // Rob

 

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: