…TV Shows, del 7

1 11 2011

Slutet närmar sig…

True Blood

TV Network: HBO

Säsong 4, 12 avsnitt

True Blood kan väl inte ha undgått någon vid det här laget. Serien är omåttligt populär och håller en hög kvalite, både i skådespelar insatserna med också manusförfattarna som lyckas toppa säsong efter säsong. Serien fick i somras en femte säsong som börjas visas under sommaren 2012, och vem längtar inte till den?

True Blood är framtagen av Alan Ball (som även var med och producerade Six Feet Down Under) från böckerna som handlar om Sookie Stackhouse av författarinnan Charlaine Harris där bok nummer 12 är under arbete. I och med att serien går på HBO så kan man förvänta sig mycket naket, mycket våld och blod och sex. Absolut en av de bästa serierna på TV, och det är väl inte så konstigt att de absolut bästa serierna på TV idag faktiskt är dom som går på nån betal kanal, såsom Showtime, HBO, AMC eller FX, där restriktionerna är av de mildare laget än de vanliga kabel kanalerna. Skulle du inte ha sett den här, ge den en chans och låt dig sugas in i Bon Temps där serien utspelar sig.

 

Warehouse 13

TV Network: SyFy

Säsong 3, 13 avsnitt

Warehouse 13 handlar om det två Secret Service agenterna Pete Lattimer och Myka Bering som blir rekryterade av Mrs. Frederick till det mystiska Warehouse 13, i South Dakota. Där träffar de på Artie Nielsen som de får jobba tillsammans med och för att samla ihop mystiska artefakter runt om i världen för att säkert förvara dom i Warehouse 13. De upptäcker snabbt att varje artefakt oftast har en bakgrundshistoria och ofta historier som involverar det övernaturliga, det paranormala, och bisarra.

När Warehouse 13 fick premiär på SyFy för tre år sedan så drog den åt sig en rejäl skara tittare och det blev en riktig hit. Mycket tack vare person kemin som dessa karaktärer har, och humor blandat med scifi. I och med att serien går på SyFy, liksom Eureka, så dröjde de inte länga förrän en crossover blev ett faktum, ganska kul att dom gör så. Serien är i övrigt spännande, och tar verkliga historiska karaktärer och verkliga föremål och ger dom en twist. I augusti så blev det klart att serien får en fjärde säsong för sommaren 2012. Mycket gott.

 

Weeds

TV Network: Showtime

Säsong 7, 12 avsnitt.

Weeds handlar i stort om familjen Botwin, och hur modern börjar deala gräs till grannskapet för en extra inkomst, och samtidigt försöka uppfostra sina två söner, vars far ej längre finns i bilden.

Weeds har verkligen utvecklats och växt bort ifrån vad den var i dom första säsongerna, både på gott och ont. Men jag tycker de första säsongerna helt klart var roligast, och man skrattade en del i så gott som varje avsnitt, medans i de senaer säsongerna så har de bisarra dramat tagit överhand. Det som gjorde serien rolig, har man inte lagt ner krut på, vilket är synd. Vill minnas att säsong 5 var ett riktigt sömnpiller, men att den senaste säsongen var ett lyft uppåt. Och det var ju sagt att serien skulle få sju säsonger, sen skulle det vara nog. Men i och med hur den slutade så kan man fundera. Har inte sett någonstans huruvida det verkligen blev den sista säsongen eller om den får en till. Det lär nog visa sig framöver i alla fall.

 

Californication

TV Network: Showtime

Säsong 5, 12 avsnitt beställda.

Californication handlar om Hank Moody (David Duchovny). Han är en novell författare och har nyligen flyttat till Los Angeles, vilket komplicerar hans relation med Karen, hans ex, som han har en 12-årig dotter, Becca, med.

David är klockren som Hank, personen som inte bry sig ett skit om någonting. Han tar droger, knullar allt och alla, och beter sig som ett svin, samtidigt som han försöker vara sjysst mot sin dotter och ex. Hur det går, ja det får ni se. Jag kan garantera en jävla massa skratt och bisarra, sjuka scener som man sent kommer att glömma. Det är mycket naket även här och sjukt mycket svordomar och alkohol. Rollen är som gjord för Duchovny, och är ljusår ifrån hans andra berömda roll, Fox Mulder. Serien fick en femte säsong, som börjar visas den 8:e Januari 2012.

 

Game of Thrones

TV Network: HBO

Säsong 2, 10 avsnitt beställda.

Game of Thrones handlar om sju nobla familjer som slåss om kontroll över det mytiska landet Westeros. De primära familjernr är Stark, Lannister, och Baratheon. Robert Baratheon, kung av Westeros, frågar sin gamla vän Eddard Stark att bistå som sin närmsta rådgivare. Eddard, som misstänker att företrädarna har blivit mördade, accepterar erbjudandet så han kan undersöka närmare. Det visar sig att mer än en familj planerar att ta över tronen. Drottningens familj, Lannister, verkar ruva på en incestuös komplott att ta kontrollen.

På andra sidan havet, lever de sista medlemmarna av den tidigare avsatta familjen, Targaryen, som också planerar att ta tillbaka makten. Konflikten mellan familjen och de andra, inklusive Greyjoys, Tullys, Arryns, och Tyrells, leder till ett krig. Under tiden detta sker, så vaknar en gammal ondska uppe i norr. Mitt emellan kriget och den politiska förvirringen finner vi The Night’s Watch, ett brödraskap av missanpassade, som är det enda som står mellan rikena och skräcken som finns bortom.

Denna serie lär nog ha varit 2011 mest förväntande serier. Den bygger på böckerna A Song of Ice and Fire av George R.R. Martin som är bästsäljare. Jag har inte läst böckerna, men jag önskar jag har det. Seriens budget har jämförts med Rome, som var TV historiens dyraste produktion, och Game of Thrones blev genast en hit hos kanalen, och redan efter 2 avsnitt så stod det klart att en andra säsong fick grönt ljus. Men nackdelen är att det är lång tills den har premiär, 15:e April 2012. Många duktiga skådespelare är med, bland andra Sean Bean som Edddard Stark. Sista avnittet gav mersmak så det heter duga, och väntan till april blev genast mycket jobbigare. Se den här serien, rekommenderar den!!!

 

Så… 5 till serier, men nu är det bara en del kvar av alla serier som jag följer/följt.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: