…TV Shows, del 6

27 10 2011

Sjätte delen och fem till serier.. so here goes:

 

The Secret Circle

TV Network: CW

Säsong 1, 22 avsnitt beställda.

Efter succén med The Vampire Diaries, så tog Kevin Williamson an den här boken och gjorde om den till serie. Skriven av samma författare till Vampire Diaries, L.J. Smith, och handlar om det ockulta, häxor och demoner. Cassie Blake flyttar hem till sin mormor i staden Chance Harbor, Washington, efter att hennes mor dör i en olycka. Väl på det nya stället så träffar hon nya kompisar i sin nya skola, som i stort välkomnar henne till deras grupp. Hon får reda på att hon är en häxa, och att hennes mamma var det också.

Konceptet lät intressant när jag hörde om det i våras. Men serien var ganska långt ifrån vad jag hade förväntat mig, och den startade ganska segt. Börjar bli lite mätt på detta koncept med tonåringar som vägrar se och acceptera vad dom är. Fan, är ju bara att acceptera och lev livet. De första avsnittena var tämligen sega och jag var nära att ge upp serien, och precis som en serie tidigare, så blev det ett uppsving i spänning i ett avsnitt, och blev genast bättre. Så det blir nog att följa denna säsongen ut, så får vi se. Vad jag förstått så har inte tittar siffrorna varit i topp här, men trots det så har CW gett den en fullständig säsong. Så vi får se vart det leder.

 

The Walking Dead

TV Network: AMC

Säsong 2, 13 avsnitt beställda.

The Walking Dead Har en ganska enkel handling. En man vaknar upp på sjukhus och inser att sjukhuset är övergett och alla har blizit zombiesar. Han beger sig ut för att försöka hitta sin familj i en värld fylld av zombies.

Första säsongen var bara på 6 avsnitt, men det var 6 sjukt bra avsnitt. Denna serie sågs fram emot av mängder av människor, och har fått en rejäl fanbase på kort tid. Den bygger på en serietidning som är skriven av Robert Kirkman, Tony Moore och Charlie Adlard, och är framtagen till TV av ingen mindre än Frank Darabont. Han gjorde ett mycket bra jobb att föra över den till TV och AMC har verkligen gett han fria tyglar gällande råheten. Den är blodig, kroppsdelar äts och slits av, precis som det ska vara i en zombie produktion. Redan efter första avsnittet så gav AMC den en andra säsong. När den produktionen startades i somras, så blev det rejäla tumulter. Frank Darabont fick sparken av oklarliga anledningar, och togs över av Glen Mazzara (The Shield, Hawthorne). Och första avsnittet ur säsong 2 slog rekord som den mest sedda avsnittet ur en TV serie i TV bolagets historia. Och det dröjde inte länge, närmare bestämt, i tisdags, så beställdes det en tredje säsong. Mycket bra. En serie som jag verkligen kan rekommendera!

 

The Vampire Diaries

TV Network: CW

Säsong 3, 22 avsnitt beställda.

Vampyr serier/filmer ligger mig nära hjärtat, och den här serien, precis som Secret Circle, så är det L.J. Smith som ligger bakom bok serien. Den följer Elena, som är objektet för två vampyr bröder, Damon och Stefan som försöker vinna hennes kärlek.  Stefan Salvatore börjar i samma klass som Elena, och är den som vinner hennes hjärta på en gång. Men hon vet inte att han är vampyr. Han är av den goda typen, medans Damon är den rebelliska och onda typen. Elena är fascinerad av Stefan…

I korta drag så är det handlingen till de första avsnittena, och även här så är det de tröttsamma tonårs dravlet. Men serien har visat sig värdig på flera ställen och har en bra story att vila sig emot. 2 säsonger in och inne på den tredje nu, och den är fortfarande spännande. Serien är inte som filmerna Twilight, och tur är väl det. Vampyrer och Zombies är det som är hett nu och har vart ett tag, och tror det kommer vara det ett tag framöver.

 

The Glades

TV Network: A&E

Säsong 2, 13 avsnitt.

The Glades utspelar sig runt Everglades i Florida, och handlar om Jim Longworth, en snut som flyttat ner ifrån Chicago och jobbar som polis i Palm Glade, Florida. Han tror att han kommit till en lugn stad där han kan relaxa, men det visar sig finnas en hel del att göra. Under resans gång träffar han Callie, en attraktiv sjuksköterska med ett förflutet, som han intresserar sig för.

En ganska simpel serie där vi får ”veckans mordutredning”, men som är ganska lättsam. Matt Passmore (Jim) gör rollen intressant och det är ganska kul att följa med honom i avsnittena. Han verkar ganska klipsk av sig och gör väl inte riktigt som en snut ska göra. Jag har nu bara sett första säsongen, och andra säsongen avslutades för nästa två månader sedan, så ska väl börja kolla på den så småningom. Serien har tydligen fått en tredje säsong, så det verkar ju gå bra för den.

 

The Killing

TV Network: AMC

Säsong 1, 13 avsnitt

The Killing är en remake av den danska serien ”Forbrydelsen”. Rosie Larsen hittas mördad i bakluckan på en bil, och det är upp till poliserna Sarah Linden och Stephen Holder att försöka hitta mördaren.

Jag har inte sett den danska serien, utan gick direkt på remaken istället. Har inte hunnit med hela säsongen än, men tar mig genom sakta men säkert, och än så länge så är den bra. Säkerligen så är originalet bättre. Och som jag fattat det så verkar hela säsongen handla om just ett fall, att försöka hitta Rosies mördare. Joel Kinnaman, svensk skådespelare, är ena polisen. Allmänt flummig tycker jag han verkar vara, men det fungerar säkert bra i sin helhet. Många bra biskådisar är med också, såsom Michelle Forbes som Rosies mamma, och Callum Keith Rennie som Sarahs blivande make. Serien har för övrigt fått en andra säsong också, så det är väl positivt antar jag. När den har premiär vet jag dock inte än. Troligen till våren.

 

Det var ett gäng till.. börjar närma mig slutet nu.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: