…TV Shows, del 5

23 10 2011

Ett gänt till.. börjar bli lite många…

Sanctuary

TV Network: SyFy

Säsong 4, 20 avsnitt beställda.

Sanctuary handlar om den vackra, gåtfulla och den alltid överraskande Dr. Helen Magnus, en lysande forskare som är en av det stora bakom Sanctuary nätverket. Ett nätverk som ser till att skydda mänskligheten mot konstiga anomaliteter och farliga varelser.

Serien föddes på internet i stort sett, och blev en riktigt populär web-serie som sedan köptes upp av SyFy och gjordes om till en TV serie. Den är i stort enbart filmad mot green screen, det vill säga att det mesta som är på skärmen är av CGI, om det så är varelser eller kulisser. Det är de som gör serien riktig unik. Och efter att ha sett Amanda Tapping (Helen Magnus) spela Sam Carter i ett decennium i Stargate SG-1 så var det med oro/glädje att se henne i annat. Men hon har lyckats, och dessutom så får hon ju använda sig av sin brittiska accent som hon är född med. Jag har bara sett 2 säsonger än och har lite att ta igen framöver. Men det märks att det är en del folk bakom Stargate franchisen som är bakom även denna då en rad skådespelare har tagit sig hit, såsom Ryan Robbins (Henry), Christopher Heyerdahl (Druitt / Bigfoot) och Paul McGillion (Terence Wexford).

 

Sons of Anarchy

TV Network: FX

Säsong 4, 13 avsnitt.

Drama där vi får följa medlemmarna ur Samcro och hur de försöker skydda sin lilla stad från nykomlingar och allt som försöker hota den. Men som om inte det är nog, så börjar lojaliteten inom klubben testas när olagligheterna börjar skena iväg.

Absolut en av det bästa serier som går på TV just nu. Jag har länge funderat om denna var bra, och efter att ha sett folk skrivit om det och pratat om den, så gav jag den en chans i våras. Jag blev fast från avsnitt ett och kunda inte slita mig. Serien är sjukt spännande, fast det är mycket drama så är det ändå spännande. Det måste ses för att kunna förstås. Skådespelet är suveränt och med tunga veteraner som är med så gör det bara ännu bättre. Ron Perlman (Clay Morrow), Charlie Hunnam (Jax Teller), Katey Sagal (Gemma Teller Morrow), Kim Coates (Tig) för att nämna några av det som är med. Har ni inte sett den här serien så gör det, köp den, den är definitivt värd det. Härom veckan fick den klartecken för en femte säsong, så framtiden är ljus. Mera SAMCRO åt folket!!!

 

Supernatural

TV Network: CW

Säsong 7, 22 beställda.

Långkörare som har hållt i sig längre än dom hade planerat från början, och trots att den är inne i sin sjunde säsong nu så är det inte utjatat. Kreativiteten har inte vart låg nån gång lär jag säga, ok, vissa avsnitt kanske inte vart dom bästa, men i överlag så har den hållt hög kvalite rakt igenom. Tror nog inte att man behöver förklara va den handlar om, men i korta drag så är det två bröder som från början var ute och letade efter sin far. De är så kallade ”hunters” och jagar det paranormal och överaturliga och skyddar folk efter vägen. Dessa bröder har varit till helvete och tillbaka, bokstavligen, och still going strong. Person kemin mellan huvudrolls innehavarna har och är bland de bättre.

Humor finns det gott om också, och mycket av den levereras av Jensen Ackles (Dean Winchester) med sina repliker och gester. Han har talang för det. Eric Kripke som skapade serien hade från början sin 5-säsongs plan för att sedan lägga ner serien, men så blev det inte. Och lite bra var det ju, för som sagt, den är fortfarande bra.

 

Terra Nova

TV Network: FOX

Säsong 1, 13 avsnitt.

Terra Nova är en produktion av Steven Spielberg, och har en stor budget för att vara för TV. Den handlar om familjen Shannon åe 2149. Jorden har blivit förorenat till max, och det har börjat bli obeboligt. Forskarna har lyckats skapa en tidsportal som kan skicka folk 85 miljoner år tillbaka i tiden för att få ett nytt liv. Shannon familjen är en av de som blivit utvalda att få ta del av den resan. Vid ankomsten så träffar de på Nathaniel Taylor som välkomnar dom till Terra Nova för en nystart i livet. Men, en grupp utomstående ledda av Mira har egna planer och är ett konstant hot mot den nya samhället.

Det har varit mycket skriver och historien kring den här produktionen, dels att den har kostat ofantligt mycket pengar, men att manuset inte har varit den bästa, och att vissa chefer på FOX inte varit helt nöjda. Om tagningar har sketts och omskrivningar av manus, nåt som oftast inte är ett bra tecken. Huruvida detta är sant eller inte vet jag inte. Terra Nova påminner starkt om Jurassic Park. 4 avsnitt har visats hittills, och jag kan säga att kvaliten av serien inte är den bästa. Effekterna är inte de bästa. Historierna är inte heller det bästa. Pilot avsnittet var helt klart den bästa hittills, men även den har problem tycker jag. Jag skulle bli förvånad om serien får en andra säsong, och jag hoppas att serien tar fart för den har potential. Ersätt Brannon Braga bl.a till någon annan som kan action lite mer.

 

The Fades

TV Network: BBC Three

Säsong 1, 6 avsnitt.

Brittisk thriller serie som handlar om Paul, han är den motvilliga hjälten här. Paul förföljs av sina apokalyptiska drömmar som varken hans terapeut, bästa vän Mac, eller hans tvilling syster Anna kan förklara. Som till följ av detta så börja han se själarna från de döda, som kalles för The Fades, överallt omkring honom. De kan inte  bli sedda, rörda eller hörda av andra människor. När en av dessa Fades, Polus, hittar en väg att bli människa igen, så är alla i farozonen. Mänsklighetens öde vilar nu i Pauls händer, då han måste stoppa Polus, och hindra de andra Fades att ta sig tillbaka i mänsklig form och förgöra hela mänskligheten. Kan Paul verkligen förhindra mänsklighetens dom? Och till vilket pris.. ?

Ny för säsongen kommer denna lilla juvel från England. Dom har visat sig sitta på en rad originella idéer och bra serier och denna är en av dom. Helt klart värd att ta sig en titt på.

 

Det var denna de.. är några serier kvar nu.

Over and Out // Rob

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: