…TV Shows, del 4

22 10 2011

Fortsättning med mera serier…

Misfits

TV Network E4 (UK)

Säsong 3, 8 avsnitt beställda.

Misfits handlar om 5 ungdomar som precis blivit bestraffade med lite samhällstjänst. När dom ska börja jobba så drar en storm in över dom. När stormen dragit förbi så upptäcker dom att det fått superkrafter.

Låter kanske lite kliché aktigt, men serien i sig är långt ifrån det. Till skillnad från amerikanska serier så känns dessa som helt vanliga ungdomar som man bara plockat in från gatan. Sen så har vi det vulgära språket. Dra åt helvete hur det snackas och sen med engelsk humor i mixen så går det inte att göra fel. Serien har blivit en enorm succée i England, och seriens tredje säsong har premiär nästa söndag (Oct 30). Men jag är lite orolig, för den person (Robert Sheehan) som gör serien sjukt rolig har hoppat av, så jag vet inte hur det kommer att bli. Det får vi se nästa vecka. Men har ni inte sett den här, så leta upp den. Ge den en chans.

Mythbusters

TV Network: Discovery

Säsong 9, 19 avsnitt

Denna dokumentär känner nog alla till vid det här laget. Dom har ju ockuperat Discovery i 10 års tid nu och gjort mängder med experiment, med explosioner och utan. Och man har lärt sig både det enda och det andra om saker. Väldigt intressant och rolig serie må jag säga. Explosioner och demolering är väl deras signum, och när dessa är med i avsnitt så är det extra roligt.

Inne på nionde säsongen nu och still going strong. Under andra hälften av denna säsong, så för första gången i Mythbusters historia så använder dom sig av raketgevär, väldigt lärorikt. Fick reda på saker som jag inte hade en aning om. Kunskap är kul, oavsett om det kommer att användas eller inte. Jag hoppas denna serie fortsätter att underhålla och lära oss under kommande åren.

Once Upon a Time

TV Network: ABC

Säsong 1, 13 avsnitt beställda.

Denna serie är den andra av höstens nya serier som handlar om sagornas värld. Den här handlar om Emma Swan, 28 år, och som i stort har tagit hand om sig själv sedan hon blev övergedd när hon föddes. Tillvaron förändras näs hennes son Henry, som hon övergav och gav bort när han föddes, hittar henne och ber om hjälp. Han berättar för henne att hon egentligen kommer från en annan värld och att hon är Snövits försvunna dotter. Han visar i sagoboken att Snövit och Prince Charming var de som sände iväg henne för att skydda henne. Den onda drottningen har med magi fångat sagovärlden. Emma tror inte på sin son och skickar tillbaka honom till Storybrooke.

Det är lite vad den handlar om, och är en serie som även den kan ha potential om det görs rätt. Den har premiär på söndag (Oct 23). Några kändisar som är med är bland annat Robert Carlyle som spelar Rumpelstiltskin, och Lee Arenberg som spelar Grumpy. Lee är kanske mer känd som Pintel ifrån Pirates of the Caribbean filmerna.

Person of Interest

TV Network: CBS

Säsong 1, 13 beställda.

Denna är även den ny för säsongen, och handar i stort om föredetta CIA agenten Jonn Reese (Jim Caviezel) som antas vara död, men som går ihop med miljardären Finch (Michael Emerson) för att förhindra våldsamma brott i New York City genom att ta saken i egna händer. Med Reese special träning som han fick under sina hemliga uppdrag för CIA, och Finches geniala programmerings skalle, så är dom två perfekta för jobbet. Med hjälp av sofistikerad avlyssnings verktyg, så jobbar dom ”utanför lagen” och får rätt kriminella bakom galler.

Två avsnitt har jag sett hittills av fem visade, och än så länge så har inte serien riktigt greppat mitt intresse. Men i vanlig ordning så tar det mer än två avsnitt för att kunna ge en rättvis dom. Än så länge så har CBS inte heller gett serien en full säsong, så där ringer en liten varnings klocka.

Ringer

TV Network: CW

Säong 1, 22 beställda.

Ännu en ny serie för säsongen, och här återvänder Sarah Michelle Gellar (Buffy) till TV världen i en egen producerad serie. Sarah spelar Bridget, en kvinna som bevittnar ett mord, och rymmer bort. Hon tar sig till sin syster Siobhan som är en rik och förmögen kvinna i New York. Tillsammans så beger de sig ut på en båt för att få vara ifred, men när Bridget vaknar upp morgonen efter så är Siobhan spårlöst borta. Bridget letar förtvivlat, men kommer på tankarna att nu har hon chansen att ta sin systers identitet och gömma sig för gott. Men hon upptäcker att även Siobhan har mörka hemligheter…

Den här hade jag faktiskt riktigt svårt med, för i stort så händer det ingenting som fångar ens intresse i början. Efter 4 avsnitt så var jag beredd att slänga in handduken för den här serien, men i avsnitt 5 så tog det en rejäl vändning som egentligen hade på känn. För om historien skulle kunna gå vidare så var avsnitt 5 oundvikligt, och det är skönt att den kom. Serien fick för nån vecka sen en full säsong, så även cheferna på CW ser potential i den här serien. Jag blir då att fortsätta och se om det blir bättre.

Det var ett gäng till serier, en del nya som kan visa sig vara nåt att följa.

Over and Out // Rob

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: