…TV Shows, del 3

19 10 2011

Fem nya serier då, men har insett nu att ”del x av 7” kommer att bli fel. Det kommer bli fler än så misstänker jag. Men det gör ju inget. Nog om det, vi går väl rakt på sak då.

Eureka

TV Network: SyFy

Säsong 5, 14 avsnitt beställda. SISTA säsongen.

Eureka är en sån där ”feel good” serie som har lagom skön humor blandat med science fiction och knäppa karaktärer. Komik tajmingen som Colin Ferguson (Jack Carter) är klockren på många ställen och en del sköna kommentarer fälls. Skulle tro att mycket av detta är ren improvisation, för vissa delar känns helt naturliga och kan inte ha scriptats. Men vad vet jag.

Eureka handlar i stort om staden Eureka som bebos av diverse genier och som regeringen har undanhållt för allmänheten. När Jack Carters bil går sönder på vägen och han blir strandad i staden så inser han att allt inte står rätt till. Efter att stadens excentriska stadsbor släpper lös händelser som får katastrofala följder så tar Carter saken i egna händer och får ordning på kaoset. Och på köpet så upptäcker han landets bäst gömda hemlighet. Rekommenderas.

Fringe

TV Network: FOX

Säsong 4, 22 avsnitt beställda.

Fringe handlar om Peter Bishop, en självlärt geni, och FBI agenten Olivia Dunham som utreder paranormal aktivitet. De har till hjälp Walter Bishop, Peters far, en lysande (kanske galen) forskare som sitter in i ett mental sjukhus. Det är vad säsong 1 börjar, och har sedan dess kommit riktigt långt, och är sjukt spännande. Det är väldigt många ”veckans paranormala” avsnitt, som visserligen är bra, men det är när dom behandlar den mytologiska delen som serien är som starkast. Säsong 4 har precis startat, och nästan lite av en ”reboot” men ändå inte är den, för säsong avslutningen för den tredje säsongen var fenomenal. Så det är nu vi får se följderna. Senaste avsnittet (E05) var riktigt bra, speciellt de sista minutrarna. Längtar nu till nästa avsnitt. Men detta är en serie som är väldigt lik The X-Files i många avseenden men som också tillför en hel del nytt.

Jag vet att serien har haft lite trubbel, och eftersom det är FOX (som i övrigt är kända för att ge serier stora yxan innan tittarna ens får chansen att lära tycka om den) så är jag orolig att den ska få yxan. Men den har trots det hållt sig över vattenytan. Vi får nog reda på mot vårkanten Fringes öde. Rekommenderas!

Futurama

TV Network: Comedy Central

Säsong 6, 26 avsnitt.

Futurama känner nog det flesta till, och alla gillar den inte. Samma team som gör The Simpsons ligger bakom den här serien, som faktiskt startade på kanalen FOX för att sedan få den stora yxan. Några år senare så kom det direkt-till-dvd filmer av Futurama, och som sedan köptes upp av Comedy Central och återupplivade serien. Och nu går den bättre än någonsin. Riktigt sjuk humor är det, och roboten Bender är väl den som står för den mesta av humor, liksom Zoidberg.

Serien har förnyats med en 7:e säsong om kommer börja visas under sommaren 2012. Futurama har en stor fan base, tror jag, så jag skulle nog tro att serien kommer leva vidare ett tag till.

Grimm

TV Network: NBC

Säsong 1, 13 avsnitt beställda.

Grimm är en ny serie som inte börjat ännu, men som jag haft ögonen på nu och ser fram emot första avsnittet som börjar på fredag. Grimm handlar om de godnatt sagor man har läst och som faktiskt finns i verkligheten. Kriminalpolisen Nick Burhardt tyckte att flytta till Portland var en god idé, ända tills han ser saker som han inte kan förklara, såsom vackra damer förvandlas till häxor, och normala män som förvandlas till troll. Nick besöker sin släkting på sjukhuset som berättar att Nick har Grimm, en övernaturlig kraft som gör att han kan se varelserna i verkligheten. Med hans nya partner Hank Griffin så lyckas de spåra upp mördaren i ”Lilla rödluvan” berättelsen.

Detta kan vara en bra serie, som tar historier från Bröderna Grimm och kastar in dom i verkligheten. Det åsterstår att se. Den har potential att bli bra. Det är riktigt svårt att komma med nåt nytt idag i TV världen, och det är som jag skrev förut, inte ofta seriern lever längre än en säsong.

Haven

TV Network: SyFy

Säsong 2, 12 avsnitt.

Haven är löst baserad på boken ”Colorado Kid” av Stephen King. Den här serien är bra, om än något seg startad i första säsongen, och det var nära att jag gav upp på den. Men nu är jag glad att jag inte gjorde det.

I hjärtat av Maine finns staden Haven, dit människor med övernaturliga krafter kommer för att staden hämmar krafterna så de kan leva ett normalt liv… tills nyligen. När den vassa FBI agenten Audrey Parker blir kallad till Haven för att lösa ett mordfall. Hon lyckas ta fast mördaren, men upptäcker ett djupare mysterium kring själva staden. När stadens invånares krafter börja blomma upp, så försöker Audrey hjälpa dom att komma till rätta, medans hon själv försöker lösa mysterierna i Haven – inklusive hennes överraskande förflutna i den här extraordinära staden.

Dels så är serien faktiskt riktigt spännande emellanåt, sen så är Audrey Parker (Emily Rose) riktigt fin att titta på. Sen är det skoj också, i och med att det är Stephen King som ligger bakom så finns det mycket referenser till andra platser/personer som finns i hans böcker. Serien fick nu i veckan tummen upp för en tredje säsong som kommer visas under sommaren 2012. Yeehaa!!

Ja, det var fem till serier som jag försöker hinna med och se.

Over and Out // Rob

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: