…TV Shows, del 1 av 7

16 10 2011

Så de senaste 10-15 åren så har som dom flesta vet TV industrin exploderat med serier och annat. Mycket är ren dynga och skit, medans annat är riktigt bra. Och man spenderar mer tid att se serier än att se film. Varför vet jag inte, men troligen för att det är lättare att planera tittandet med serier som är på ca 45 minuter än en film som är på 2+ timmar. Och det finns många guldkorn att se. Och mot slutet av våren så hoppas man att just sin favorit serie ska bli förnyad. Varje höst så börjar det ett 30-40 tal nya serier. Många av dessa nya klarar inte måttet och läggs oftast ned efter 13 avsnitt, eller än värre, tas ur tablån mitt i, så resterande blir osänt. Serier som jag personligen följer just nu är då dessa:

Alphas

TV network: SyFy.

Säsong 1, 13 avsnitt.

Har bara sett 2 avsnitt än så länge av denna ”superhjälte” serie. Sedan Heroes kom och lades ned så har det kommit en handfull olika superhjälte serier, men ingen av dom har riktigt lyckats överraska. I och med att jag bara sett 2 avsnitt så kan jag inte riktigt döma ut serien än. Men SyFy har förnyat serien med en andra säsong som ska börja till sommaren 2012, så den kanske har potential. Jag kommer hur som helst att se klart säsong 1, och se om det kan vara nåt att fortsätta följa.

American Horror Story

TV Network: FX

Säsong 1, 13 avsnitt beställda.

Skräck serier har som bekant aldrig riktigt fungerat i TV format, så det var med fingrar korsade som jag hoppades att denna ska få ett bättre grepp med tittarna, och inte minst TV bolaget som styr och ställer. Serien hade premiär i början av oktober, och bara 2 avsnitt har visats än så länge. I korta drag handlar serien om en familj, vars fader har vänstrat med en student och blev påkommen av frugan, som flyttar in i ett nyköpt hus i hopp om att reparera familjen. De har en tonårsdotter, och att få börja på en ny skola med inga vänner är inte lätt. Huset de köpt är inte vilket hus som helst, utan ett gammalt antikt ett som har varit med om diverse hemskheter under sin tid… Hemskheter som lever kvar även efter familjen flyttat in.

Den har helt klart potential och jag hoppas verkligen att den går hem. Att den får en full säsong (22 avsnitt) tvivlar jag på, då dom serier jag känner till som går där har bara 13 per säsong. Inge dåligt med det, tycker nästan det är lite bättre än med en full säsong på 22. Det är ett gäng bra skådespelare med här, bl.a, Connie Britton, Dylan McDermott och Jessica Lange.

Breaking Bad

TV Network: AMC

Säsong 4, 13 avsnitt.

Breaking Bad är utan tvekan en av det absolut bättre serierna som gått på TV. Den har vunnit flera Emmys. Serien handlar i stort om Walter White, som är kemilärare, och får det tunga beskedet att han har fått cancer och har fått en limiterad tid kvar att leva. Han har en familj, med en tonårs son. När han får beskedet så tar han det hårt, han har ingen liv försäkring som kan hjälpa sin familj när han går bort. Han tar ett tufft beslut och ger sig in i drogens värld, och framställer det renaste meta-amfetaminet som gjorts och börjar sälja.

Det är i grund historien till serien. Walter White spelas av den lysande Bryan Cranston som vart med i olika serier och filmer. Han är klockren i rollen. Rekommenderar starkt denna.

Burn Notice

TV Network: USA

Säsong 5, 18 avsnitt

Action serier finns det gott om, och denna är väl en del i mängden. Men den har något speciellt ändå, och det måste ändå vara kemin mellan personerna iblandade. Michael Westen är spionen som blev bränd, dvs fick sparken, men av okända anledningar. Han hamnar i Miami, utan någonstans att bo, inga pengar, alla tillgångar frysta. Så för att söka efter svaren så har han sin vapen galna flickvän till hjälp samt sin gode vän Sam Axe som är före detta NAVY seal. Och så får inte inte glömma Michaels mor, som inte har någon aning om sin sons arbete.

Detta må låta ganska klicé aktigt och inte alltför lockande, men den har det lilla extra som många serier saknar. Och en serie som faktiskt blir bättre och bättre för varje säsong, och inne nu på sin 5:e säsong, Just nu är det uppehåll, fram till november, då resterande sex avsnittena ska visas. Längtar. Alltid kul att se Bruce Campbell (Sam Axe) i den rollen, han är den som ger humor till serien. Rekommenderas!

Chuck

TV Network: NBC

Säsong 4, 24 avsnitt

Chuck är en väldigt lättsam action komedi om spion yrket. Chuck jobbar som dator reparatör på Buy More som är en elektronik kedja. Hans liv vänds upp och ned när han får reda på att hans gamla kompis jobbar för CIA, och när han får ett hemligt email som bokstavligen flashar upp en massa hemligheter i hans hjärna. Han har helt plötsligt blivit regeringens nya vapen och hans land, och världen, hänger på Chuck. Han får beskydd av de två konkurerande agenterna Sarah Walker och John Casey.

Chuck blev väldigt populär när den kom och gjorde Zachary Levi (Chuck) till superstjärna, liksom Yvonne Strahovski (Sarah Walker). Serien fungerar väldigt väl och även här så är kemin spot-on. Humorn i serien måste ändå tillhöra de båda klåparna Jeff och Lester som också jobbar på Buy More. Väldigt många kändisar har gästskådespelat, såsom Scott Bakula, Michael Clarke Duncan, Dolph Lundgren, Linda Hamilton, med mera. Tyvärr så har serien tappat tittare under säsongerna som följt, men NBC har varit sjyssta och meddelat att 5:e säsongen blir den sista. Sjyssta i den bemärkelse att dom valt att göra det i god tid, för att få ett eventuellt bra slut på serien, istället för att meddela när det bara 2 avsnitt kvar på säsongen.

Detta är dock bara 5 serier som jag räknat upp, upptäckte ganska omgående att artikeln skulle blivit SUUUPER lång om jag räknade upp allt på en gång. Så det får bli en liten cliffhanger.. fortsättning följer menar jag. 5 till serier kommer att läggas upp snart.

Del 2

Over and Out // Rob

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: