…Welcome to the Jungle

4 04 2011

Äntligen har molnen börjat lätta och den stora gula saken börjar titta fram, vad den nu heter… Solen, så var det. Det har varit lite halvjobbiga veckor med mycket regn, vissa dagar med enbart regn så man har i princip inte kunnat göra någonting. Det som skulle varit början på det absolut varmaste månaden, har istället blivit den kallaste sen jag kom hit. Men idag har solen som sagt visat sig, och det har varit riktigt varmt och skönt. Regnet och havet har som jag skrev tidigare ätit upp stranden mer eller mindre, så jag vet inte riktigt hur dom kommer göra nåt åt det, om nåt. Och på Seven Eleven så gapar hyllorna tomma för ingen påfyllning verkar komma fram efter alla översvämmningar som varit.

I helgen var jag till tandläkaren igen och även denna gång gick det jättebra. Dubbel dos lokalbedövning och sen ösa på med borren och skära bort nerverna. Så jag antar att tanden är klar nu, och den värsta delen är över, och nästa tid blir den sista april. Igår så var vi ute på lite äventyr igen, och det var riktigt svettigt, men det kändes riktigt bra. Vi beslöt oss att åka och titta på vattenfallet, den enda här på Lanta. Det tog en liten stund att ta sig dig, åkte moppe bort där vägen slutade mot national parken, och halvvägs dit så var det skyltat och vi svängde av. Och där fick vi välja om vi ville guida oss själva eller ha med en guide. Vi valde självklart att gå själv, då en guide skulle kosta 100 baht per skalle, och vi var ju fem stycken. Jag, Ning, Peter, David och Kratai. Så vi tog mopparna och åkte vidare in i djungeln, och kom fram till ändplatsen där vi var tvungna att parkera och fortsätta till fots. Man var kanske inte så förberedd, vi alla hade bara flipp flopps på oss, men det gick skitbra.

Vägen genom djungeln gick mycket genom en liten å och det var väldigt skönt att gå där för att svalka fötterna. Kvavt så in i helvete var det, men samtidigt var det riktigt skoj att få se lite annat. Stigarna gick från ena sidan till den andra ibland, tvärs över ån, och längs med och i. Halvvägs till vattenfallet så fanns ett litet berg med håligheter, grottor och dylikt. Så vi stannade till där och kollade läget.

Fanns några fladdermöss också, men tyvärr hade vi ingen lampa med oss så vi kunde inte gå in så långt i den grotta som fanns. Så vi gick vidare mot vattenfallet. Efter 10-15 minuter av mer vandring genom vattnet och stigarna så kom vi äntligen fram till vattenfallet. Och den bild man hade målat upp i huvudet av vattenfallet var låååångt ifrån vad det såg ut i verkligheten. Mysigt, javisst. Men aningen patetiskt var det.

Här var vi kanske i en halvtimme där jag och David tog lite foton. Synd att man är lite begränsad med kompakt kameran när man vill ta trevliga bilder med mycket ljus, man skulle haft system som David hade. Men det får bli nån gång det också. Får nöja mig med vad jag har just nu. Ett riktigt stativ ska jag kolla efter dock. Det fanns också mycket spindelnät vid sidan av fallet, och näten är verkligen robustare än dom som man är vana med hemma i Sverige. Och spindlarna är bra mycket fetare också.

Skulle nog uppskatta storleken på denna krabat till mellan 5-7 cm, men om den är giftig eller så har jag ingen som helst aning om. Detta var det enda djuret som var värt å fota tyckte jag, inga ormar såg vi. Kanske lite bra det i och med att vi gick i bara flipp flopps, kungskobror ska finnas i den här djungeln. Men det var skönt att bara gå och lyssna till alla de klassiska djungel ljuden man ofta hör i filmer.

Efter vattenfallet så gick vi tillbaka till mopparna. Det gick betydligt fortare att gå tillbaka. Vi åkte tillbaka, men stannade till vid toppen av en backe där det fanns en stig ner till stranden, en ödslig strand mer eller mindre. På stranden fanns EN enda bar, Robinson Bar, men den var väldigt stängd. Såg inte ut att haft öppet på väldigt länge. Men annars var stranden rätt sjysst.

Efter lite dopp i havet så satte vi oss på mopparna och drog vidare. Stannade till vid Top View Restaurant för att äta lite, och efter det for vi hem. Kom lagomt hem till solnedgången, så hela dagen var man i djungeln i princip. Mycket skönt och trevligt.

Over and Out // Rob

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: