…Deadliest Catch!

20 03 2011

Så har helgen snart passerat, och lite mer har man gjort än vanligt. Skönt de, så gick tiden lite fortare. Nästa söndag får jag besök, så det ser jag fram emot nu. Så i torsdag så började det värka lite smått i bakre tanden, inte visdomen utan en annan. Så jag for till tandläkaren på fredagen för att göra en undersökning. Efter en röntgen, och lite knackningar, och undersökningar så konstaterade läkaren att det är en gammal lagning som pajat och börjat läcka, och att det nu bildats karies under lagningen, och att det är det som gör ont. Och att en rotfyllning måste göras. Fy fan i helvetes jävla skitiga rövhål vad typiskt. Ser INTE fram emot detta. Det hela skulle, enligt den här läkaren, och just hos dom, kosta 22.000 baht, nåt som jag verkligen inte ha råd med. Men att förlora gaddarna har man visserligen inte heller råd med. Men efter lite samtal, så finns det billigare alternativ, ska till Lanta Hospital imorgon, måndag, för att se vad det kan kosta där. Men men, det är väl bara att acceptera läget och hosta upp stålar då. Bästa hade vart om dom kunde söva ner mig helt å hållet när ingreppet ska ske. Fan, hatar tandläkare.

Men, så igår lördag så var det då dags för den efterlängtade fisketuren, och vi blev 8 stycken som följde med. Jag, Anders, Peter, David, Kratai, Naiyana, Martin och Oskar. Men lär säga att det blev ett mindre fiasko med allting. Ska inte bara klaga, men det var inte värt 1250 baht. Båten var väl i det äldsta laget, och hade en motor som kunde väcka döda. Men det var hur som helst skönt att få komma ut lite och se lite annat. Började med att åka iväg till en ö som jag inte kan hitta namnet på, där vi snorklade först. Vilka problem man hade med att få ordning på andningen. Det måste defintivt tränas mer på, så man kan ta eventuella undervattensbilder den dagen man får ett undervattenshus.

Grabbarna, och flickorna började med att öppna sina Chang och Leo redan klockan 08.30 på morgonen. Peter, Naiyana och Kratai på första bilden, och Martin och Anders på den andra. Hade självklart glömt minneskortet hemma till kameran, men tack vare Naiyana, som lånade ut sitt, så kunde jag ta lite bilder.

Det lilla jag fick se av botten var fantastiskt att se, och det måste bli fler gånger. Fick höra av det andra att det fanns en del maneter i vattnet, men om de var farliga eller inte visste ingen. Men det var väl bättre att ta de säkra före det osäkra. Efter snorklingen och badandet så åkte vi runt ön, för att äta, och för att snorkla lite till.

Rätt så fin natur, och bergsväggarna är rätt mäktiga när man väl kommer nära dom, och man känner sig rätt så liten. Vid en liten mynning så var det ett hål rakt in, om det nu var genom hela ön, vet jag inte, men skulle tro det. Det sögs in vatten och sprutade ut i en ganska våldsam kraft. När det var dags att bege sig att fiska så åkte vi nån kilometer ut ifrån ön, men det blev ju inte så mycket fiske på vår fisketur för några valde att leka i vattnet istället, och så mycket fångst blev det inte heller.

Jag fick inte upp någonting, hade inte fiskat sen man var liten, så man var jävligt ringrostig. Men det var kul i alla fall, under den lilla tid man fick att fiska. Det äckligaste på den resan var just då också, David gick på toaletten på båten. Jag, Martin och Anders satt vid aktern, och rätt som det var bubblade det till och det kom en massa saker flytandes ut under båten. Först trodde vi att de var nåt som skulle kanske locka till sig fiskar. Men när David kom ut ifrån toaletten så gick ett lyse upp. Allt hans skit, papper och piss var det som kom ut. Skitäckligt, med rätt ordval.

Här visar Anders stolt upp sitt byte för dagen. Vet inte var det är för fisk. Det var typ allt vi fick upp på vår sida. Efter fiskestunden, som varade mindre än en timme, så bar det av väg hem igen. Det är väl ungefär allt som hänt sen sist. Får se vad den här veckan har att erbjuda. Mer skola och mer hjärnbry.

Over and Out // Rob

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: