…The Lightning Thief

3 03 2011

Så diskussion med Pierre skedde under måndags eftermiddagen, och enligt honom så hade han pratat med högsta chefen för att se om vi kunde få billigare. Vi kommer att få ner hyran till 7000 baht per månad, inklusive allting. Visserligen lite mer än vad jag skulle vilja betala. Men, och andra sidan kanske de e ett hyffsat pris. Peter känner en som förmodligen kan fixa en bungalow på Lanta Garden Hill, mitt emot, för 5000 i månaden. Ett bättre pris. Men då tillkommer el och vatten, och det blir en tusenlapp utöver dom 5000. Sen fick jag höra av en kille i skolan som bodde där under förra lågsäsongen, och han sa att nätet i princip inte funkade alls, och att det var mögel lukt i rummen. Så jag känner mig osäker, jag vet ärligt talat inte hur vi ska göra. Pool finns det där, men en pool har inte varit ett problem hittills, har använt poolen vid Expat eller vid White Rock Resort utan problem. Får se vad herr Peter säger när han kommer hem, han är för övrigt just nu och hämtar sin mor på flygplatsen.

Efter diskussionen med Pierre så kom Mats och hans mor på moppen. Det var dags att bege sig till White Rock Resort som hade officiell invigning av deras nya pool.

Mycket fin pool är det, och det är rätt soft att bara sitta å slappa där. Bada lite och dricka en kall… cola. Efter en stund kom resten av gänget, Siri, Aron, David och Jocke.

Från vänster, Anders, David, Siri, Aron, Peter och Mats. Det var en massa nyfikna kor som kom å undersökte oss lite. Runt 18 snåren så åkte jag, Anders och Mats tillbaka hemöver. Gillar inte å köra alltför långa sträckor i mörker. Lite senare blev det käk nere på Thai Cat, och det blev lite tacos och enchiladas för mig, supergott.

Resten av kvällen var rätt händelselös för min del, men de andra var ute å partade till runt 4 på morgonen.

Igår så gjorde jag den sista del momentet av provet, läsning. Det var den lättaste av alla fyra delar, men den tog tid att göra. Började runt 8.30 och blev klar 12.30, men det kändes bra. Efter det vara de bara att åka hem och göra absolut ingenting, bara slappa och ta det lugnt. För på kvällen var det avskedsmiddag för Mats. Blev middag på The Tavern som har den bästa europeiska maten på ön. Svårt att ta bilder på folk där, alla rörde sig, så de blev blurrigt. Men men, blir väl så ibland.

Det kom en del folk, och sammanlagt var vi 16 personer. Tjej gänger ifrån distans skolan kom, Paula, rektorn på vår skola, och så våra skol kamrater. Grabbarna norrland, Oskar och Jocke. Sen kom David, Siri, Nayiana och lite senare kom även Martin och hans tjej Bee. Blev en lyckas middagskväll. Mats avnjöt sin Half Rack of Ribs i vanlig ordning, och denna gång fick han INTE sin mat sist. Efter käket, blev det farväl till Mats och Nanny, som drog imorse kl 07. Tråkigt.

Och i samband med att man skulle fara hem så åskade och blixtrade det nåt djävulskt vid horisonten. Skit mysigt, och härligt. Så jag skyndade mig hem för att försöka ta några kort på blixten, vilket är jävligt svårt. Provade det mesta med att ställa in manuell och mellan 2 och 40 sekunders slutartid. Tog väl en 30-35 bilder, men bara EN bild blev lyckad.

Skit roligt när man får en bra bild. Hoppas jag får fler tillfällen att ta mer av sånt här.

Så, idag var jag till skolan för att få slutresultatet av alla del moment, och jag klarade kursen.

Level Test 3

  • Listening, 47 / 50
  • Reading, 40 / 40
  • Writing, 37.50 / 40
  • Interview, 36.50 / 40
  • TOTAL, 161 / 170  –  94.71%

Känns rätt bra, och det skulle vara skönt med ett par veckors lov nu. Men skolan börjar igen på måndag. Och då får vi hoppa in en klass med 5 andra, vilket jag INTE gillar alls. Får se hur det blir då.

Nu blir det lugnt i alla fall.

Over and Out // Rob

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: