…77 Hours

1 03 2011

Resultatet av andra delen av slutprovet fick jag idag, och det blev 48 poäng av 50 möjliga. Helt sjukt, trodde aldrig att det skulle bli så pass högt. Så vad har hänt sen i torsdags då jag skrev sist. Jag spenderade helgen i Phuket, åkte dit ensam. Men ta mig fan att allting ska gå åt helvete när man ska resa. På resedagen i fredags, redan då började det. Klockan 09.40 blev jag upphämtad av en taxi för att åka till piren i Sala Dan. Och 10.30 skulle båten avgå. Men i vanlig ordning när jag är ute och reser så är det ALLTID något som ska skita sig, och mycket riktigt, även denna gång. Suck. Båtjävlen hade pajat någonstans ute på havet mellan Phi Phi och Lanta. Biljett snubbarna på piren sprang runt som blinda höns och försökte luska ut vad som hade hänt. Och den enda information vi fick, var att båten skulle komma om 5 minuter. Efter en timme kom den. Så varför i helvete säger dom 5 minuter när dom mycket VÄL vet att det blir längre. Jag HATAR thailändare på den punkten. Istället för att vara ärlig och säga som det är, så drar dom till med något annat, som i slutändan bara irriterar folk.

Men, båten kom i alla fall, och 11.30 så var man på väg till Phi Phi, och eftersom båten var en timme försenad så blev även transfern försenad, så man blev satt på en annan båt på Phi Phi och väntades på att den skulle bli full. Normalt brukar transfern ske ute på havet, och den brukar gå väldigt smidigt. Men inte nu då. När jag äntligen kom fram i Phuket så hade jag fixat minibus innan, de springer folk på båten å säljer biljetter, och efter jag kom fram så var jag iväg med minibussen redan inom 5 minuter, vilket lär ses som ett rekord dom gånger jag åkt. Och resan in till Patong gick smärtfritt, och föraren var lite äldre, men försökte vara cool med att tugga tuggummi och prata tufft. Patetiskt.

Runt 15-16 tiden kom jag fram, och hade en vän där som fixade ett rum åt mig på nåt Thai/tyskt ställe. Fräscha rum var det, och A/C var bland dom tystaste jag har hört, eller inte hört… eller hur man nu ska se de. Sen hade dom en automatisk luft parfyrmerare på rummet som sprutade ut parfym med jämna mellanrum. Mycket trevligt. Sängen var dock som att ligga på betong och kuddarna så pass hårda att man låg som en vinkelhake med nacken. Inte skönt. Första kvällen så var jag och kollade på bio, och kollade på I Am Number Four.

På lördagen så drog Niwa och hennes kompisar med mig till ett barbeque på Patong. Och det är sjukt hur mycket en thai tjej kan äta.

Tallrik efter tallrik med råvaror lassar dom på, som man sedan grillar vid en egen grill på bordet. Och för 119 baht får man käka hur mycket man vill. Allt från marinerad kyckling till alla former av kött och havsmat, och grönsaker, nudlar och efterrätt, ja, you name it. Man blev mätt ganska fort, medans de andra bara slevade i sig, köttbit efter köttbit.

Under dagen hade jag för övrigt gått och sett The Rite själv. Spenderade rätt mycket tid på hennes jobb vid hårsalongen, där hon jobbade från morgon till natt. På söndagen så tog hon med mig på en mopedtur till Phuket Old Town, och kollade runt lite. Men det var sjukt varmt, så de blev lite jobbigt. På kvällen åkte vi ner till Banglaroad för att kolla runt lite, och kolla efter ett par nya shorts som jag hittade. Nya tshirts ville jag ha, och hittade as snygga sådana, men naturligtvis inte i min storlek.

Och jag bad henne att fixa resa åt mig tillbaka på måndag morgon, vilket hennes kompis hade fixat.

På måndag moron kl 07.30 kom en minibus och hämtade upp mig. I bussen fanns ett par italienare, varvid ena italienar gubben hade en thailändsk ung pojkvän och de satt i framsätet. En äldre italiensk dam satt framför mig, och jag hade nån brittisk eller australiensisk snubbe bredvid mig. Föraren verkade vara smått yr, en äldre gubbe, och redan när jag satte mig i bussen anade jag oråd. Efter att jag hade hoppat in i bussen, så pågick en konversation med italienarna, nästa anhalt var att plocka upp en sista man. När vi då stannade med bussen så pratades de om någon buss station, så jag var tvungen att fråga den äldre damen var dom skulle. Och mycket riktigt, dom skulle till en buss station för att åka buss klockan 09.00. Och eftersom vi fick vänta lite extra på sista resenären, så blev bög-gubben längst fram måttligt irrterad på föraren och började knacka hårt i fönstret för att indikera att de måste iväg. Han började prata högt, och vifta med händerna och peka fingret på klockan.

Jag blev fundersam och undrade om bussen skulle till piren, varvid jag ringde upp Niwa och frågade henne. Hon ringde i sin tur vidare och bekräftade att det var till piren vi skulle. Tiden gick, jag visste sen förut att min båt skulle gå vid 09, så började undra va fan som händer. Men sista personen kom, och vi kom igång, skönt tänkte jag. Men när vi kom till Central Festival som ligger på vägen stannar föraren bussen, varvid bög-gubben totalt exploderar. Lite kul var det dock. Han spottade och fräste åt föraren, som inte ens brydde sig mycket. Men hur som helst, föraren säger åt mig och två andra som ska till Lanta, respektive Samui att gå ur bussen. Vi 3 står som frågetecken och undrar, vad i helvete.

Efter 5 minuter pekar föraren på andra sidan motorvägen på nästa minibus som kommer. Och när han kom på vår sida, så hoppade vi i. Självklart frågade jag om vi nu skulle till Lanta, javisst säger denna förare. I bussen satt det bara svenskar i princip, och käften gick i ett på dom. SKönt tänkte att nu skulle det ordna sig.. .trodde jag det. Bussen svänger av åt helt fel håll och börjar köra norrut, och jag frågar de andra svenskarna vart de ska. Till Koh Lipe säger dom, och andra öar. Hmmm, tänkte jag, varvid jag säger att jag ska till Lanta. Återigen ringer jag Niwa och frågar vad hennes kompis har köpt för pajas biljett till mig, Hon pratar med chauffören, och efter en stund får jag luren tillbaka. Hon säger att dom har tydligen bestämt att jag INTE ska åka med båt, utan till Krabi för att sedan ta båten där. Va i helvete tänkte jag, så får man fan inte göra. Återigen, Thailändare i kombination med resor är illa. Föraren säger att jag IGEN ska få byta buss. Han stannar vid ett skumt ställe, varvid nästa förare säger att vi ska gå dit. Jag frågar om vi ska till Lanta, och förklarar allt. Han bara tittar på mig och pekar. Sånt här gör mig lack som fan, lär er engelska för fan om ni ska hålla på med turister.

Efter 10 minuter kom nästa minibus, och på den stod det Phuket – Lanta. Rätt ställe, men jag har fortfarande inte sett röken av nån båt. Irriterad börjar jag bli, men sitter hela vägen till Krabi, och när vi kommer till buss stationen där så går nästan alla av. Och föraren försvinner, och någon båt blev det inte. Fy fan vilken jävla cirkus det är att resa i Thailand. Går en sak åt helvete så kan jag garantera att resten av resan blir skit. Det har jag fått bekräftat flera gånger. Ingen kan säga nåt annat nu. Men det gick i alla fall bra, ett par från Göteborg kom in, och skulle också åka till Lanta. Jätte trevliga, så man satt och tjötade med dom hela vägen. Trött var jag och hungrig, hade inte ätit eller druckit en droppe på hela vägen. 77 timmar Phuket plus jobbiga resor.

Så dagen/kvällen blev de inte mycket. Slappa och just ja, diskussion med vår manager Pierre om eventuell flytt eller lägre pris under lågsäsongen. Svar om de fick vi idag efter plugget.

Så var min helg i alla fall, idag hade jag det tredje testet, skrift. Det gick segt, men jag blev klar vid 13 tiden, och hade gjort alla uppgifter. Får se imorgon hur det gick, och imorgon gör jag det sista del momentet, läsning.

Over and Out // Rob

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: