…Fast and the Nervous

20 02 2011

Veckan har gått übersnabbt, och nervositeten ökar hela tiden gentemot proven vi ska ha den kommande veckan. Intervju och lyssning kommer att ske på onsdag och torsdag. De två delar som är mest oroande för mig. Men jag hoppas det kommer att gå bra.

Pierre har för övrigt tagit till sig allt det jag sade förra fredagen, för redan på måndagen så var det seriöst snack om internet förbättring. Men han har långt kvar att gå för att hålla allt han lovat. Nätet har blivit aningen snabbare då uppgraderingen blev till hela 2 Mbit, ifrån 1. Och hålet i taket i mitt rum är bland de sämsta åtgärderna jag sett.

Inget grundligt arbete, utan bara slängt dit en klick spackel. Riktigt slött. Får se om detta är nog för att hålla läckan ute. Men och andra sidan så lär vi aldrig få reda på det, då vi kommer att flytta till billigare boende sen. Sen så säger  han att han ska fixa en ”deck chair” till mig på balkongen, och efter ha kollat runt på ön, enligt honom, så fanns det ingen sån överhuvud taget, så han måste beställa ifrån Krabi. Den stolen kommer nog jag aldrig att få se. Ännu ett ”löfte” ifrån Pierre skulle jag tro.

Annars under veckan har det var lugnt, har väl besökt stranden vid Klong Nin återigen för att bada och slappa. Synd bara att det är en bit dit. Men det är värt sträckan, för sanden är betydligt mjukare och finkornigare än vad den vanliga stranden är som vi vart på. Här är det dessutom sjukt långgrundt, och är det lågvatten så får man knata en bra bit för att komma ner till vattnet. Och mycket kan hända på vägen ner som Oscar blev varse om. Fan, skulle filma det. Han sprang ner till vattnet, och efter halva vägen gled han på den blöta sanden, och benet vek sig så han gjorde en faceplant rakt ner i sanden. Det såg otroligt kul ut.

I fredags direkt efter skolan drog jag och Peter till ett buddhist tempel på andra sidan ön, där Lanta Old Town ligger. Kom först till tempel skolan och åkte längre upp och in i djungeln för att hitta templet. Men det fanns inte så mycket att se där, hittade dock ett ett hus för uthyrning för den som vill bo lite anonymt och avskiljt.

Efter lite sökningar så åkte vi tillbaka ner mot vägen, och gick in där det fanns en form av tempel, och det visade sig vara just det templet vi sökte. Men det var ganska litet, dessutom så var allt stängt, för det var ju den Stora Buddha dagen. Såg bara 3 munkar, en gick runt och flinade, den andra satt och pratade i mobil telefon, och den tredje gick runt och krattade löv.

Så, på lördagen så for Peter och tjejerna ut på morgonen, och Mats kom hem från Phuket vid 13 tiden. Och då drog han och jag till Klong Nin stranden där bröderna Norrland (Oscar och Jocke) och Siri var. Efter en lång stund så kom även Peter och David. Lite senare beslöts de att vi skulle åka till poolen vid White Rock Resort för att bada.

Senare på kvällen blev det Indian Bar på Klong Dao för lite BBQ. Där var typ dom flesta från skolan. Det var bra mycket folk, och en hel del barnfamiljer. Fyrverkeri placerades, men den fungerande inte som den skulle. Den brann av av misstag, så de två som satt närmast fick sig en rejäl överraskning. Två stora smällar och gnistor flög åt alla håll. Den låg och pyrde sen, så de två satte sig i sina solstolar igen, och en 30-40 minuter senare så small det igen, varvid dessa två flög upp och sprang iväg. En bra stund senare så hände precis samma sak igen. Men efter de så åkte jag hem.

Over and Out // Rob

 

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: