…Clash of the Swiss!

13 02 2011

Ojoj, nu är måttet verkligen rågat här där vi bor. Som dom flesta vet så har vi försökt att få en snabbare uppkoppling här, som har utlovats av vår hyresvärd Pierre ändå sedan inflytten i mitten av november. Men efter en massa löften ifrån hans sida, inte bara om internet utan även en rad andra saker kring rummen. Bland annat mitt hål i taket, och sänglampa hos Peter, så har vi tröttnat. Och i fredags så tänkte jag att nu jävlar får det vara nog. Pierre har mer eller mindre undvikit oss känns det som, när det inte gällt pengar till hyran. Så på fredag kvällen så ringde jag herrn, och först så verkade han inte ”fatta” att det var jag som ringde, men efter 20 minuter så kom han till oss.

Jag gick ned för att konfrontera honom, och han sitter vid datorn vid receptionen och kör en speed test. Och på ett ungefär så gick konversationen så här.

Pierre: Jag ser att nätet inte är snabbt, inte ens 1 MB/s. Jag ska ringa teknikern och be dom komma hit imorgon och titta på routern.

Jag: Imorgon. Alltid är det imorgon, men oftast händer ingenting.

Pierre brusar upp och höjer rösten och skyller på att han har 300 gäster att ta hand om och att folk ligger döende på sjukhuset och att han måste ordna fram bussar, bilar, taxin, båtar, helikoptrar, fan och hans moster. Varvid jag tänker, va i helvete snackar han om.

Jag: Varför höjer du rösten åt mig? Du ska INTE höja rösten!

Pierre: Jag ber om ursäkt för det.

Återigen så svamlar han vidare med att han har så fullt upp och att folk håller på att dö på sjukhuset.

Jag: Exempel hålet i mitt tak. Du har sagt gång på gång att det ska fixas, och det är alltid imorgon eller nästa vecka. Och det har varit så ända sen mitten av december. Hålet var ju prioritet sa du när du fick se det. För att inte tala om nätet, som DU lovade oss uppgradering redan efter första veckan. Och nu har det gått 2.5 månad, och ingenting har hänt.

Pierre: Ja, men då regnade det, och nu regnar det inte.

Jag: Men herregud, det ska ju fixas. DU har ju stått och lovat det flera gånger. Det är väl skitsamma om det regnar nu eller inte. Det ska fixas!

Varvid Pierre återigen brusar upp och skyller på andra saker, bland annat att vi är i Thailand och att allt inte funkar som det ska här.

Pierre: Vi är i Thailand och här går allting inte som på räls.

Jag: Jag vet att vi är i Thailand, men DU ska inte stå och lova en massa saker som inte kommer att genomföras när dom ska. Du har lovat oss flera saker sedan inflytten, och vad har hänt sedan dess?

Pierre: Jag ska dra av 1000 baht på  hyran för kompensation.

Jag: Okey, bra. Men vi vill fortfarande få saker och ting fixat, och Du ska inte lova en massa saker och sen bara låta det rinna ut i sanden.

Igen så höjer han rösten och ber mig hålla käften. Det var droppen. Peter kom precis ned då, och efter någon minut så säger Peter, ”Vi kommer att flytta härifrån. Inget funkar här.” Pierre blir tyst och klagar på att han har gett oss ett sjysst pris för att vi sa att vi skulle stanna i 1 år, och sen drar han iväg fortare än kvickt.

Alltså, den här mannen har problem. Noy som jobbar här säger att han ljuger om det han har sagt och att han inte har bra rykte på ön. Finns ingen anledning att stanna om saker å ting inte fungerar. Sen att att han skäller på kunderna för att vi tar upp saker som inte fungerar. Det visar ju verkligen vad han är för människa och businessman. En jävla idiot i mina ögon. Allt var så bra i början, att vi var en familj och goda vänner. Bara bullshit. KRABI SPESIALISTEN är ett jävla ställe. Väldigt synd för dom har hög standard på sina lägenheter och det kunde ha vart ett av de bästa ställena att bo här på ön för en rimlig kostnad. Noy är den som har fixat det mesta för oss här, sett till att tvätten kommit i tid, fixat med resor hit och dit, och är alltid glad och uppåt. Tydligen så finns det även en mörkare sida hos Pierre, som jag inte riktigt vet om jag ska skriva här.

Så såg fredagen ut. Lördagen kom och jag, Mats och Peter var upp en sväng till Saladan för att käka frukost och för att jag ville köpa en dykpåse till min kamera. Vi käkade American Breakfast på den Svenska restaurangen inne i Saladan, och den var helt okey faktiskt. Efter frukosten så var jag ivrig att testa dykpåsen och kameran i vattnet. Vi begav oss till en helt ny beach, vid Klong Nin, och den var riktigt mysig, med små restauranger längs med stranden. Som på Long Beach, men allt kändes fräschare på nåt sätt, samt att det inte var en kilometer näer till vattnet.

Dykpåsen fungerade som den skulle, men man blev väldigt begränsad i vad man kan göra. Det var svårt att komma åt knapparna och snurrknapparna på kameran. Samt att det var sjukt svårt att ta bilder under vattnet, dels för att man inte såg nånting, och det var svårt att fokusera. Ett riktigt undervattenshus hade nog varit det mest optimala, men då måste jag köpa en ny kamera också. Dyrt.

Och det var riktigt varmt, det känns att de börjar bli varmare och varmare nu. Det är på gränsen att man kan gå barfota i sanden nu. Om ett par veckor så måste man ha skor på sig skulle jag tro. Vi blev ett litet gäng som var på stranden, det var jag, Peter, Mats, Oscar, Jocke, Siri och Jimmie. Senare kom även David och hans tjej eller kompis från Mongoliet dit, men då var det nästa dags för oss att pysa vidare.

På kvällen åkte vi till matmarknaden som låg kanske 1 km neråt från där vi bor. Men den marknaden var ingen höjdare, förhoppningsvis så blir den bättre under veckan som kommer. För övrigt så spelar Job 2 Do där imorgon måndag, fritt inträde.

Snurrande neonljus med liten karusell. Test bild med 1 sekunds slutar tid.

Idag söndag så finns inga planer ännu, Mats och resten av skolan typ, har åkt på snorkling, och kommer väl hem mot eftermiddagen/kvällen. Så de blir nog att gå iväg och käka snart.

Over and Out // Rob

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: