…School’s Out!!

19 12 2010

Så den här veckan har varit ganska intensiv vad gällande pluggandet. Fjärde veckan och hela veckan skulle det förberedas inför vårt första prov, både i skrift och tal. Snacka om att man var nervös. Det har varit mycket prat på lektioner och mycket repetition under lektion, samt utanför lektion då jag har pluggat en hel del med Mats och Anders. I övrigt så har veckan varit mer eller mindre händelselös, så jag vet inte riktigt hur jag ska fylla ut denna artikel.

Men i alla fall, fredagen kom och det var dags för det stora provet. Redan kvällen innan så pluggade jag konsonanterna så pennan glödde. Vokalerna försökte jag med också, men det gick inte så bra Får ta itu me det under lovet. Morgonen var det nervöst så in i helvete, men det fick gå som det gick. Kunde inte göra så mycket mer. 8.30 började lektionen och redan där blev vi uppdelade för att göra olika delar. Jag fick börja med skriften vilket kändes bra, för det kändes som att man kunde väldigt väl. Så vi fick gå upp en våning och sätta sig med hörlurar vid en dator och lyssna på en mp3 fil där lärare sade bokstaven och man skulle skriva ner det på pappret. Alla bokstäver som de använder sig av har fått ett engelskt namn. Vi har fått dessa på vändkort där symbolen är på ena sidan och på den andra så finns det engelska namnet, plus en bild som ska föreställa symbolen, och dels ”var” bilden är, och då är det beroende på vilken klass den har. Så t.ex så hör man ”Storm Thunderbolt” och då ska man rita ner den, och den är då ส . Har dessutom lärt mig skriva mitt eget namn i Thai nu. ไรเบิรต. Men de finns säkert andra varianter också.

Efter detta segment så var det dags för tal. Man skulle göra det med två lärare, och det blev med Ying, vår lärare, samt Memi, vår nästa lärare som vi börjar med efter lovet. Talet var mer en liten form av intervju där läraren ställde en rad olika frågor om allt möjligt, namn, ålder, familj, jobb, mat, fritid och lite annat. Samt att vi skulle ge order till dom 3-5 stycken, och de betygsätter efter hur avancerat ordern var. Ex att gå till dörren, öppna dörren, gå sätt dig på den blåa stolen. Gissa om man var nervös. Inför den andra intervjun så lyckades jag i alla fall knåpa ihop en bra order, ”…dern bpai têe ”reception” láe sue náam neung kùat, krap.” som i stora hela betyder, ”Gå till receptionen och köp en flaska vatten, tack”.

Vid ca 12.10 så var jag klar med alla tester och det hade gått jättebra. 100% rätt på konsonanterna och inte alla rätt på vokalerna, men det visste jag redan innan. Talet gick väldigt bra, och får beröm för uttal och att man är lugn när man pratar, vilket gör det lätt att förstå mig när jag pratar. Väldigt kul att höra. Så det finns kanske potential innanför skallbenet nånstans.

Under veckan har det dessutom varit lite halvjobbigt, dels för att min förbannade air condition fick krupp och började spruta vatten in i rummet istället för ut.

Så här såg det ut i 2-3 dagar innan det blev fixat. Det bokstavligen rann ner vatten, väldigt irriterande. En annan grej är att jag fortfarande har ett jävla hål i taket så regnar det intensivt i 20 minuter, vilket det göra jämt, så började det droppa in vatten även där. Himla tur att man inte bodde här under den värsta regnperioden, annars har man väl fått använda kanot för att ta sig genom rummet. Men air-con är fixat nu, och jag lär på managern ytterligare en gång angående taket. Ska han ha en månad till deposition får han fan ta och fixa lite här.

Efter skolan i fredags så åkte jag moppe hem i vanlig ordning, men när jag kommit halvvägs hem så kommer det en fet jävla kärring flygandes förbi, och det ser ut att vara en moped mellan benen. Så fet att det ser ut som att två hjul kommer ut ur arslet på henne som hon rider på. Hon åkte lätt i 70-80 blås förbi mig, med två hjälmar hängandes på styret. Idiot tänkte jag, och hann knappt tänka klart förrän hon tappade ena hjälmen mitt framför mig, så jag fick väja, och hon tittade bara på en som om man var dum. Jag ruskade bara på huvudet och stirrade halvt ihjäl henne typ. Jävla idiot, sätt på dig hjälm jäveln istället för att ha den på styret.

En stund senare började det regna, nå jävulskt mycket. Väldigt fascinerande när det regnar här. Och i vanlig ordning hörde man droppandet efter en stund. Helgen har varit väldigt lugn, fick äntligen igång mitt World of Warcraft på laptopen härifrån, tack Jonny för det. Så igår kväll satt jag och spelade lite på nya expansionen som har kommit. Har inte hunnit med speciellt mycket, men det lilla jag sett så verkar det väldigt intressant och spännande.

Idag, söndag så var jag och Anders ner till stranden för att bada, men tro de eller ej, men det var kallt i vattnet.. brrr. Ja, det var faktiskt de, trots att det är i Thailand. Men de var lite halvskönt ändå. Men vattenlopporna var i farten igen och de bits, så de sticker till lite här och var ibland. Och det är lite irriterande. Blev väl där i nån timme, sen åkte vi hem igen. Tog det lugnt, för att senare åka in till Saladan. Jag ville ha en till handduk, men hittade ingen. Käkade lite där och sen åkte vi hem. Innan jag åkte hem så passade jag på att köpa en sak som jag såg genom fönstret i en dykbutik. Nämligen:

Det lär nog vara den dyraste  chips påse som jag handlat i hela mitt liv. Hela 190 baht, ungefär 43 svenska kronor. Men gott var det i alla fall. Imorgon måndag blir in till Saladan igen, men för att ta kort inför mötet på Immigration Office den 23:e. Nu är det lov, så kanske man kan skriva mer här då. Det visar sig. Om inget mer skrivs innan jul så får alla som läser den här ha en riktigt GOD JUL och ät god julmat, för de lär de inte blir för mig här nere. Hm, blev en hyffsad lång artikel ändå. Gott.

Over and Out // Rob

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: