…Wave Warriors!

12 12 2010

Veckan har varit mestadels lugn. Måndag och tisdag var dock väldigt jobbiga så man hade en stopp i skallen och inte fattade nånting i skolan. Men de resterande dagarna kändes det mycket bättre. Beröm för uttal av toner har utdelats och det känns ju bra. Men veckorna går ruskigt snabbt, och snart är det jul och det känns super konstigt att knata ner på stranden och bada i 30 graders sol vetandes att snart är det julafton. Men så här skulle jag kunna ha det varje jul. Saknar inte snön det minsta, så länge den är så långt borta från min åsyn, ju bättre mår jag av det.

Det som är svårt och krångligt i skolan är själva grammatiken med alla dess regler kring symbolerna, hur det ska placeras samt uttalas beroende på vilken konsonant respektive vokal som skrivs. Tysta ljud och onödiga symboler ska läras in. Precis, ganska onödigt. Men allt har väl en anledning och kanske fattar man varför när man får börja skriva symbolerna istället för det phonetiska som vi skriver nu.

På luncherna tillbringas tid vid Expat Bar som måste ha öns godaste Pad Thai, hands down. Och deras massaman med bröd är gudomligt gott. Orgasm i mun typ.

En kväll utanför lägenhets entren, sitter och snackar lite. Men på bilden sitter både Peter och Ove och lirar Angry Birds. Ett omåttligt populärt mobilspel till Android. Riktigt kul är det.  På fredagen efter skolan var det dags för after school pool party. Mats hade fixat med personalen på Expat Bar så det blev vid deras pool på baksidan. Hela klassen kom dit en stund för att bada och dricka å leva runt. Blev inget bad i poolen för min del. Fredagen var annars lugn för min del, för de andra så finns det nog mer och berätta. En massa alkohol intagning blev det för dem i alla fall. Som vanligt på helgen.

På lördagen vakna man vid 7.30 tiden och det regnade enormt mycket ute. Roligt, och på kvällen var det ju dags för Job 2 Do konserten. Men det kanske kunde bli bättre senare på dagen. Och vid 10 tiden så började det spricka upp. Men innan det så läckte det åter igen in genom taket i mitt rum. Nu jävlar får dom ta och täppa igen hålet så man slipper höra droppandet hela tiden. Och inte nog med det, min air con börjar balla ur. Börjar rinna vatten ur den så man har en står pöl med vatten samt så blir gardierna blöta. Måste tas upp med managerna på måndag eller nåt.

Efter lite lunch så blev det moppe ner till stranden och där möttes vi av 2 meter stora vågor. Kul och bada i det. Men jäklar vad slut man blir i kroppen. Man kastas runt som en vante i vattnet när vågorna slår in på och över en. Mycket roligt att bråka med havet, men samtidigt lite skrämmande. 2 meter, och det krävs bara en halv meter för att flytta en hel Jeep. Det är lite kraft i vattnet. Enda jobbiga är att när man väl är i vattnet och kastas omkring så får man flera ton sand ÖVERALLT på sig, utvärtes OCH invärtes. Och det gäller att hålla i shortsen, annars snor vågorna dom. Så idag var havet argt av nån anledning. Peter och Ove fick tag i magsurf brädor som de lekte med. Kul att se Peter hoppa in i en våg med brädan. Såg ut som han hoppade rakt in i en vägg för han flög bakåt bara.

Men det var skoj. Så veckan har vart mer eller mindre lugn, och det blev inge Job 2 Do heller ikväll på grund av att det skulle nog ha vart en enda stor lerig pöl där alla var. Och det var tur att vi inte gick, för ungefär 20 minuter efter att Peter, Madde och Carina pös iväg dit så började ett nytt skyfall. Tråkigt att det blev så, men jag hoppas man får en chans igen att se dom nånstans.

Nu så sitter man å skriver, och det blir väl sängen snart. Mats och Nanny kollar på fotboll i Peters rum, eller misstänker att han tittar, och Nanny nannar. En vecka till, sen har vi jullov i två veckor. Får se vad som  händer då. Vad jag vet så blir det Immigration Office den 24:e för att förlänga visumet med 30 dagar.

01.19 nu så detta blir,

Over and Out // Rob

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: