…Inner Calm.

5 12 2010

Åter en vecka har gått, och ännu står man på fötter gällande skolan. Andra veckan har gått riktigt snabbt, och nu börjar man känna sig lite lugnare inombords, och börjar inse att detta inte är omöjligt. Redan efter vecka två så kan vi alla konsonanter (44 st) och de flesta vokaler, lite svårare med dom. Men med träning å repetition så lär nog dom sitta också. Även läsa lättare ord på thai går om med lite betänketid.

Vi fick ju första veckan lite papper att träna själva skriften på, och vi fick tillbaka dom med rättelse. Fick även lite beröm som kändes riktigt gott. Läraren Ying skrev med röd text och berömde. Och så här ser klassrummet ut, och Anders rygg skymtar. Mats ser lite funderande ut, antagligen en massa tankar om Chang i skallen. Bredvid han är det Angelica, och längst bort är det Martin. Efter denna bild så var ut och invänta minibussen till Phuket. Beslutade oss att åka dit över helgen, kolla på film, shoppa lite.

Resan dit gick i vanlig ordning rätt bra, men som alltid är det en jävla cirkus vid kajen i Phuket. Flera hundra personer som ska dirigeras hit och dit, och med taxi chaufförer som springer sicksack och försöker hitta rätt folk. Efter en stunds väntande så var man igång. Anders drog till Kata och jag drog till Patong. Fredagen var väldigt lugn, ut och äta sen hem och sova typ.

Lördagen blev det shopping på hög nivå, eller i alla fall när det gäller mig. En massa shorts och tshirts blev det, plus en Samsung Galaxy S. Lite billigare här i Thailand än i Sverige. Tänkte de var lika bra att köpa en här nu när jag ändå ska vara här i ett år. Så blir det fel är de bara att åka in till Phuket igen då. Under lördagen så var ja med Anders och hans phuket tjej runt och shoppade lite. Merparten av kvällen spenderades inne på Jungceylon, ett shopping center som i stort har allt.

Och på kvällen blev det bio, Unstoppable. Efter den for ja hem och sov, skulle ju upp 05.30 på söndag morgon, för vidare färd kl 07. Fy fan vad trött jag var imorse när de var dags för hemfärd. Och sen ytterligare att kaos möts man av. Kl 07 skulle vår taxi snubbe hämta upp oss vid South Siam Guesthouse vid Kata. Båten går 08.00. 07.20 kom snubben, tänkte att de här kommer inte att gå, då det tar säkerligen 40 minuter att åka, plus att han ska hämta upp en massa annat folk på vägen. Men skitsamma, fick i alla fall sova lite när vi åkte runt. Men i och med att det är Thailand så verkar de inte finnas nåt som heter exakt när det gäller klockslag. Vilken är tur. Vi kom fram runt 08.15 och väl framme så är det cirkus igen.

Vi kommer inviftandes med vår biljett för vidare färd. En av MÅNGA thaiare tar emot biljetten, skickar på oss en klisterlapp på tröjan där det står ONE-WAY PHUKET. Ingenting om Lanta, sen viftar med handen nånstans bortöver att vi ska borda båten där. Visst, vi går dit, och blir inforslande in i båten. Rätt båt var det, till Phi Phi. Byte sker där. Samma feta yacht som vi åkte hit med, sätter oss inne vid film rummet, hyffsat sköna stolar som man kunde fälla ner å få lite sömn, OM de inte vore för ett rum fylld med japanska medelålders kvinnor. Det är värre än en hönsgård, och en av dom har en röst som verkligen får trumhinnorna att vibrera på ett riktigt oskönt sätt.

Men problemet kvarstod, vägen till Lanta. Vi fick ingen indikation hur vi ska göra. Vi fick ingenting, ingen klisterlapp ingen vidare-biljett. Ingenting! Tänkte väl att man åker väl på att betala en biljett från Phi Phi till Lanta, fastän vi redan hade betalat för de. Skit samma, ville bara hem nu. När vi anlände till Phi Phi så gick vi ner till de nedre däcket, och där står en av många som arbetar på båten. Så jag frågade honom bara lite lätt hur vi ska göra. Då frågar han om vi är dom två som kommer från Siam Guesthouse. Och det gjorde vi, varpå han gav oss ett kuvert med biljetter i till Lanta. Helt otroligt. Hade vi bara gått nedför en annan trappa så hade vi inte stött på han. Av alla utgångar, och alla arbetare, så var det just han, vid just den trappan vid just den tidpunkten, så fick vi våra biljtter och problemet var bortblåst.

Väl hemma blev det en vända till stranden för att ta sig ett dopp. Ca 25 grader på Lanta idag, molnigt, och det kändes lite kallt i vattnet faktiskt. MEN, så kom man att tänka på att det är ju rätt kallt i Borlänge, och de blev genast varmare då.

Over and Out // Rob

Annonser

Åtgärder

Information

3 responses

5 12 2010
Kebabpizza

Kallt i borlänge? Neeej 🙂 Vi har ju bara haft -18 grader i typ en vecka haha.. Nu är det lite ”varmare” för idag är det bara -5. Passa på att njuta!
Ha det!

9 12 2010
Micke_prik

HeHEE! så det vart en Galaxy S precis som jag. Du kommer inte ångra dig, den är sjukt bra. Glöm inte att flasha den med froyo, roota och lägga in speedmod eller VOODOO, då blir den snabbare än snabbast, finns inte en enda telefon där ute som knäcker den då (inte glömma busybox linux terminal heller). Kul att du börjar få in gå gai och euuua eua.

Iskalla hälsningar från ett dystert sverige.

//Micke

9 12 2010
Robert

Vet inte riktigt hur jag ska roota 😛 Froyo är inlagd, och Gingerbread lär väl dyka upp ganska snart oxå. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: