…Weekend at Robbys

29 11 2010

Lördag (igår) var det dags för möte med lägenhets managern, och lite påpekningar kring lägenheterna. Allt är bra, och på måndag ska depositionen in. Har vi tur så kanske vi får upp en hängmatta på balkongen. Fatta vad skönt att bara lägga sig i den och läsa en bok, eller halvsova och lyssna på alla ljud. Lyssna till regnet eller åskan. Hoppas det går att fixa. Igår så åkte även Magnus och Jenny tillbaka hem till Sverige, mycket tråkigt. Men om allt går bra, så kommer Magnus troligen tillbaka redan i Januari för att även han studera i ett år.

Ett litet foto taget på utsidan av stället vi bor på. Krabi Spesialisten heter det. Peter står vid sin rosa moped, och den blåa är den jag glider runt på. När vi hade sagt byebye till Magnus och Jenny så tog jag och Peter mopparna och drog till andra sidan ön för att kolla runt lite. Rätt sjyssta vägar hade dom där, och det var riktigt skönt att känna vinden svalka.

Lördagens lunchvy. Inte fy skam precis. Avlägsen restaurang, med rätt god mat faktiskt. Det låg väldigt långt söder ut på den östra sidan av ön. Lite längre så var det slut på vägen, så de var bara att åka tillbaka, och då passade vi på att ta en kik till Lanta Old Town.

Old Town var rätt mysigt, och påminde starkt på en Vilda Västern gata med trähus byggda på vardera sida. Här fanns det mycket restauranger som ligger ute på vattnet. Måste vara hur gott som helst att sitta här en kväll och bara käka och dricka gott. Det lär det göras någon helg framöver. Nu blev det bara genomresa och kolla läget lite.

På vägen hem tog vi en till avstickare till Tiger Cave, åkte genom ett litet samhälle, och sen ut på en lerig och stenig väg som ledde igenom ett gummiträds plantage.

Träd efter träd hade små hinkar uppsatta för att fånga upp gummit som rinner ned efter en skåra. Flera hundra sådana på vardera sida av vägen. Inte var dag man ser gummiträd. En bra bit in i djungeln så kom vi fram till entren där man beställde en liten tur till grottan. Men hela turen skulle tagit ca 2 timmar och kl var vid 17 tiden så det blev inget denna gång. 300 baht skulle det kosta, inga pengar direkt, så ett besök hit igen blir det helt klart. Ska även finnas ett vattenfall i närheten, får åka runt å kolla efter den någon annan dag.

På kvällen blev det käk och avslappnat vid Corner Bar en stund. Mysigt ställe, man får sitta på golv med ett lågt bord med kuddar omkring. Peter och Ove beställde in en hink med Saem Song Coke och när de fick hinken så blev vi alla tillfrågade om vi ville köpa lite gräs och röka. Men de blev ett stort nej ifrån alla.

På söndagen, idag, så vaknade jag av att det läckte in vatten i taket (!!?). Ett hål i taket där det droppade in. Det regnade ute en hel del, och det var ett ihållande regn. Men vid 10 tiden drog jag hem till Mats för att plugga och repetera lite av det vi hade lärt oss. Det behövdes verkligen.

När det var klart blev det ner till stranden för att slappa och bada lite. Det märks att bränn maneterna finns någonstans därute. För när man är nere och badar så sticker det i kropen lite här och var hela tiden. Inget farligt, men irriterande. Tydligen så är det tentaklar som lossnar från dessa maneter och sköljs in till stränderna. Och ja, jag är försiktig!

Efter lite bad och relax så tog Peter och jag en massage. Fot skrubbs massage. Riktigt underbart att bli fotbehandlad och sedan få en härlig massage. 300 baht för 1.5 timme. Sjukt skönt och värt pengarna. Thai tjejerna vet verkligen hur man ska massera. Det är så jävla skönt att ligga på britsen och höra vågorna slå in på stranden medans man blir masserad. Risken att somna är STOR.

Senare på kvällen blev det en tur in till Saladan för att käka lite, och kolla efter en brödrost. Hittade en liten marknad á la ÖB efter vägen. Hittade en fin brödrost för 599 baht!

Slå denna skönhet! Hoppas den funkar bra också, de visar sig imorrn bitti. Nu har jag pluggat lite mer och tränat lite att skriva dessa symboler. Och nu får det bli sängen.

Over and Out // Rob

Annonser

Åtgärder

Information

One response

29 11 2010
Mats

hmm trodde det var vattenloppor??!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: