…Trouble in Paradise.

18 11 2010

Så kom dagen då det blev dags att lämna Pattaya och flyga till Krabi. Resan tillbaka till Bangkok flygplats gick bra, och med taxi kostade de dryga 860 baht, och väl där så fick vi vänta i ca 3 timmar. Vi mötte även Mats och hans flickvän som också ska studera, men bara i tre månader. De tog Thai Air ner och vi hade bokat via Air Asia. Flygresan ner tog väl en sisådär 75 minuter, men platserna var lite väl av de trängsta laget. Framme i Krabi mötte vi upp Mats igen och vi tog en minibus tillsammans och splittade på kostnaderna. Chauffören lär ha snott bilen för det gick jäkligt fort, i många kurvor låg han i 140 blås, och kör om fast man får möte i andra filen. Bara ligga på tutan så flyttar sig folk. Underbara Thailand!

Två bilfärjor fick vi åka med innan vi var framme på Koh Lanta. Efter en dags resande så anlände vi till sist till Lantagym. Skönt trodde vi. Här började våra bekymmer. När vi kom fram så var inte ens managern här, så vi fick prata med en thaiboxare som bara flinade när man pratade med han. Han fattade ingenting. Sen kom en tjej som kunde några engelska ord, och efter mycket om och men så var det klart att vi hade kommit till rätt ställe. Vi funderade först var fan vi hade kommit, för vägen dit var lerig minst sagt med djupa fåror i vägen efter regnet. Och stenigt till förbannelse, rakt ut i djungeln. Vad i helvete tänkte vi. Ringde upp Peter och förklarade. Till slut så kom managern William dit, och det första han frågade var om vi skulle träna Muay Thai. Nope, sa vi och han såg lite överaskande besviken ut. Efter lite prat fick vi nycklarna till vårt rum.

När vi kom in så tänkte vi, var fan har vi kommit. Det såg inte alls ut som på bilderna, och det fanns inge bord eller stolar inne på rummet. Det första jag möttes av inne på rummet var en fet padda på golvet. Och larver och kryp efter väggarna, och myggigt. En ångest som inte var av denna värld sköljdes över en, liksom för Anders. Och att gå härifrån till nåt ställe var bara att glömma. Här var man mer eller mindre tvungen att fixa en moppe. Och WiFin, men herregud, det var bland det sämsta jag någonsin stött på. Hastigheten var sämre än gamla modem från 80 talet. Att ens kunna komma in på bloggen och försöka skriva nåt, samt ladda upp bilder gick bara inte. Min förra artikel tog ca 2.5 timme att skriva, och då hann jag bara ca 90%. Peter hade ju haft mail konversation med William, och han sa att Wifi skulle vara inkluderad i hyran, men så var inte fallet, utan skulle kosta 500 baht per månad! Dom borde fan få betala oss för att använda den skiten.

Moppe skulle kosta 5000 baht per månad. Vilket jäkla bottenapp vi hade hamnat på. Ångest och isolation var de känslor. Som ett jävla koncentrationsläger. Det gick inte att sova heller, sängen var inte skön, kuddarna var stenhårda, och muslimska böneutrop hördes tidigt på morgonen. Samt att folk skulle upp och träna boxning på morgonen. Mera ångest. Efter en hel del diskuterande med Anders och telefonkontakt med Peter som kom 2 dagar senare så var vi tvungna att lösa detta. Vi ville ju ha pengarna tillbaka, eller i alla fall 2 veckor. Hade ju betalas i förskott. Jäkligt dumt gjort. Men nu har man lärt sig det. Peter kom dit, tillsammans med två andra kompisar, Magnus och Jenny, och han såg ju att det var skit här. Dagen före hade vi i princip letat hela dagen efter ett annat boende, och vi hade hittat ett som kändes riktigt bra. Så vi var tvungna att lösa situationen med William. Det var helt omöjligt att få pengarna tillbaka, och efter en himla massa om och men så blev det löst. Han bjöd en månad var till gymmet, så det blev nåt i alla fall.

Mats och Nanny sitter väljer ut lite käk på Bajen, en svensk restaurang. Det var dagen då vi letade nytt boende. Rätt sjysst mat på detta ställe, Anders och jag käkade här senare på kvällen, och tog en pizza. Riktigt gott.

Och här ovanför ligger Lanta International Language School där vi ska plugga. Det är det gula på bilden som är huset och ingången. Har vart in och hejat på Paula (studievägledaren) och det ska bli intressant och se hur det kommer att bli. Det är väldigt många svenska på den här ön, skulle tippa på att 8 av 10 turister är svenskar.

Så igår, onsdag, så var det dags att flytta in på det nya ställe som ägs av en kille från Schweiz och som är väldigt trevlig. Fick reda på att han har mycket kontakter med manusförfattare från diverse länder, bland annat USA. Lägenheterna här är rena lyx stället jämfört med Lantagym. Krabi Spesialisten heter stället. Var norsk startat från början.

Så denna lägenhet och ställe kanske blir mitt hem under det kommande året. Vi fixade en deal att stanna i en vecka för att känna på och se, och betalade 800 baht per dag. Månadskostnad är 9000 baht, så ska vi stanna efter en vecka så drar han av de från månadshyran. WiFi som är stabilt och bra. Beslutar vi oss att stanna så kommer han uppgradera WiFin till snabbare. Stor balkong har jag med en hyffsad utsikt.

På kvällen drog vi iväg med mopparna till Sala Dan, staden som ligger norrut, eller stad och stad, en liten by. Vi käkade på en restaurang, som hade rätt så goda vårrullar, men deras kyckling med sötsur sås var lite blaskig och smaklös.

Anders, Mats, Nanny, Peter, Magnus och Jenny, ett trevligt gäng att äta god mat med. Magnus och Jenny stannar bara i två veckor, men får se, han hade sökt csn för studier här så han kanske kommer tillbaka redan i januari.

Senare på kvällen blev det en massa dricka för herrarna på Peters balkong, och dom blev måttligt fulla. För min del blev det sängen istället, medans de fortsatte och begav sig ut efter midnatt till några ställen.

Så imorse var folket bakfulla och vid  halvtio tiden blev det ström avbrott på ön, den höll i sig länge. Mycket sånt här. Så vid 11 tiden så drog vi alla ut och ner till stranden för att bada och sola lite. Det var riktigt jäkla varmt, höll mig i skuggan när jag inte badade. Blir brun ändå. Man behöver inte ligga å trycka i solen. Superskönt i vattnet var det, och rent vatten, man säg ner till botten utan problem. Och under de 4 timmar vi låg här så var de inte många strandförsäljare, så himla skönt.

Efter detta så drog jag och Anders hemöver, köpte först en biljett till Phuket, åker imorgon bitti kl 07.30 och blir där över helgen. Nu är klockan 17.35, och man är måttligt röd. Men har smort in mig med Aloe Vera kräm så de blir nog bra. Märks väl imorgon om inte annat.

Over and Out // Rob

Annonser

Åtgärder

Information

One response

18 11 2010
smurf1975

spännande dagar har vi haft 🙂

/Mats

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: