…the Scorpion King

17 11 2010

Blev inge skriva innan Koh Lanta, och inget när jag anlände heller på grund av ett jävla piss ställe vi hamnade på, mer om det senare.

På torsdag kväll blev det återigen ett besök till Beer Garden. Käkade lite lätt, sedan kom Noy till Anders. Och jag fick telefon samtal av Wan, som jag inte sett på 3 år sen jag och pappa var i Pattaya sist.

Det var riktigt kul att se henne igen efter alla dessa år, och lika glad och underbar att prata med som jag mindes då. Lite senare så begavs det in på Walking Street ännu en gång. Var först bort med Wan och hennes kompis för att flytta deras bil närmare Walking Street. Och efter det så hittade vi inte på Anders och Noy, och telefon jäveln dog också, så de blev att gå runt och leta. Som att leta efter en nål i en höstack. Lönlöst. Kom väl hem runt 03.00 efter denna kväll.

När vi vaknade sen så drog Wan hem och jag begav mig till Peter som hade anlänt till sitt hotell nere på Walking Street. Han satt vid nån pool och slappade med en annan svensk ifrån Koh Chang, Palle. En gammal tatuerare, väldigt trevlig.

Några timmar senare så gick vi alla till Calypso Bar för att snacka och slappa lite mer. Alltid kul att sitta och kolla på folk, för man vet inte nå vad man kan få se. De drack Saeng Som blandat med cola och energidryck. En annan Peter från Schweiz kom också, en riktigt stollig snubbe, men hur kul som helst.

När vi satt där och pratade så kom det ett långt jävla folktåg med diverse plakat där det stod ”Jesus love you” och andra kristna saker. Märkligt, gick och sjöng. Och på baren mitt emot, Abbes Bar, satt en fet liten hund på disken.

En stund senare kom denna pajas, gick runt med kalsongerna på och nåt kärring aktigt på huvudet. Som sagt, man får se en hel del om man sätter sig ned och tittar. Här satt vi lagomt till kvällen då det var dags för mig att åka och träffa Wan. Gjorde mig i ordning hemma och tog sen en motorcykel taxi till hennes salong, och följde med alla för att käka. Det var jag, Wan, hennes kompis och boss, och nån kompis till bossen, han hette Hui vietnames men född i Texas. Skittrevlig kille.

Vi åkte till en lite finare thai restaurang som hade karaoke och käkade. Och i vanlig ordning så beställer dom in en rad olika rätter så det är bara att plocka på lite av allt på tallriken. Det var gott, men starkt så in i helvete.

Wan gick upp på scenen och sjöng två thai låtar, och hon sjöng ruskigt bra. Slutnotan för detta besök gick på 2915 baht, men tur vi var fem personer.

Snabbspolning till söndagen, dagen innan resan till Koh Lanta. Det var meningen att det skulle bli en lugn och tidig kväll. Dagen började med att dra till Peter och Palle nere vid poolen där jag även åt lite. Wan kom sedan till oss där. Satt där i några timmar igen och vid 16 tiden så begav vi oss och Peter visade oss rummet på Jasmine Hotel som han  hade. Hälften så litet som oss, men det var tyst runt omkring, och med ett bättre nät. Pool nere vid lobbyn oxå. Tror dom betalade omkring 800 baht per natt. Helt okey pris. Efter det så blev återigen Calypso Bar och lite Saeng Som.

Peter P var lite hungrig så de blev grillad kycklingklubba. Dom är riktigt goda och billiga, det bästa är att äta deras lokala mat om man ska hålla sig frisk i magen. Västerländsk mat är den man blir dålig av om man har otur. Thailändarna vet hur man fixa i ordning kyckling och ris å sådant, men inte västerländsk mat. Peter från Schweiz blev hungrig och gick till gatugrillen och tog sig en titt också.

Bröderna Schweiz sitter och tjålar med servitrisen och skämtar hejvillt om det mesta. Peter och Markus, riktigt roliga. Peter skulle tydligen vara lite av en amatör magiker, men tyvärr visade han ingenting under de stunder han var med oss. Tråkigt.

En liten stund senare började det fantastiska vidrigheterna som bara måste provas när man är på plats.

Vi köpte in 4 olika saker, skorpion, gräshoppor, syrsor och fjärilslarver. Alla friterade och saltade. Det var inte gott, det kan jag säga på en gång, men blev förvånad att vissa inte smakade speciellt mycket. Kanske var tillagningen inte den bästa. Men av de 4 olika sakerna så var skorpionen den som smakade värst. Dra åt helvete vilken jävla eftersmak det var.. fy fan.

  1. Syrsa
  2. Fjärilslarver
  3. Gräshoppa
  4. Skorpion

Så skulle jag nog ta och numrera vilken som var ”godast”. Syrsan var bara krispig, som att äta friterad persilja, krispigt med minimal smak. Därför blev den godast. Men nu har man provat det i alla fall.

Efter allt äckel blev de lite skåla å mer snack. Palle och Peter såg nöjda ut med varandra i alla fall. Som avslut på söndagskvällen/natten tog Anders med oss till en stripshow på ett ställe som heter Angelwitch. Där var det mycket naket, men det handlade mest om dans och shower. Man kunde köpa pingpong bollar som man kastade på flickorna och de ger dom dricks.

Efter midnatt blev det hemgång för att sova lite. Skulle ju upp vid 7-8 tiden morgonen efter för att åka till Koh Lanta.

Over and Out // Rob

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: