…Walking Street mayhem.

7 11 2010

Så vad har hänt de senaste dagarna… inte speciellt mycket. Har mestadels varit lugnt, ätit gott, shoppat lite och strosat omkring på gatorna. Man börjar kunna dessa gator nu, skönt det. På fredagen (Nov 5) var jag och Anders ut, och knallade omkring, gick ner för gatan bakom hotellet och där var det bar efter bar efter bar, med bartjejer som skriker för glatta livet att man ska in på just deras bar. Men än så länge så har vi inte gått in på en sån bar.

Promenade tog oss återigen in till Beer Garden, skönt att sitta där, fläktar gott från vattnet. Men efter det gick vi och satte oss på en bar alldeles innanför Walking Street, där man kunde sitta på andra våningen och se ned på gatan och alla människor som går. Dom har även live band som spelar en massa covers på låtar, låter hyffsat. Stället ligger precis där turist polisen håller till, så man ser gott och väl om något händer.

Turistpolisen på Walking Street har figurerat på TV4, i serien ”Thailandsturister i Trubbel” där dom ingriper när det händer något. Och denna gång hade något hänt. Snubben som sitter mitt i bilden verkade vara helt på lyset och hängde fram och tillbaka med huvudet. Vet inte riktigt vad han gjort, för en tjej, troligen från någon bar/restaurang stog brevid och förklarade vad som hade hänt. Eftersom vi satt på baren så hörde vi ingenting. Men det slutade med att en fotograf tog kort när en polisdam höll upp vad som såg ut att vara ett pass och 5000 baht vid hans ansikte. Kanske sprungit från notan, kanske har vart otrevlig och blev aggressiv.

Efter detta knatade vi längre in och satte oss vid en bar snett mitt emot en go-go bar, men det var dyrt och det var så hög musik överallt att man bokstavligen fick skrika sönder halsen för att den andra ska höra nåt. Och här vill Anders fira sin födelsedag på måndag.

Dagen efter blev en väldigt lugn dag, gick till Central Festival och kollade på en film, The Last Exorcism, men den var inte så bra. Blev en vända till Beer Garden igen, men gick nästan på en gång därifrån, till ett ställe som heter Royal Garden Plaza och kollade runt. Högst upp hade de nåt museum och Infinity Maze och mycket annat, mestadels för ungar.

Imorse (Nov 7) var det tid nog att besöka Jomtien Beach som är mycket bättre än Pattaya Beach. Jomtien ligger någon kilometer väster om Pattaya City. Här är det väldigt mycket barnfamiljer och västerlänningar som spenderar sina dagar på stranden. Men gud vad mycket strandförsäljare som säljer allt möjligt, friterad mat, ångkokt sjömat, solglasögon, glass, frukt, tattoos, kläder, smycken och mycket mer. Och en massa fotmassage folk som går runt och säljer fotbehandling/massage. Blev inget sånt denna gång. Ganska skönt att sitta på solstolen under parasollet, men blir de för mycket folk är det inte lika roligt. Och som vanligt så är det en massa turkar som ska överrösta allt annat. Fyra stycken skulle åka bananbåt, så fort dom satte sig ned och båten drog iväg så åkte alla i vattnet. Så jäkla kul, vilka klåpare. Och det tog en evighet för dom att komma upp igen. Thaiaren i båten skrek å viftade med armarna åt dom.

Sanden hade sina överraskningar också, och denna hade hittat in under mina sandaler. Vid 15 tiden drig vi tillbaka in till Pattaya, mer exakt, till Central Festival där Anders var tvungen att köpa en ny mobil så hans thai sim kort skulle fungera. iPhone, vilket crap säger jag. Sen hemmåt mot rummet, passade på att hämta tvätten oxå.

Over and Out // Rob

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: