…on the road again.

31 10 2010

Så kom fredagen, och det var dags att fara neröver till Prachuap Khiri Khan där Tomas och Nee bor sedan två år tillbaka. Alternativen var buss, minibus eller tåg, och valet blev på minibus, så fick lov att ta en taxi från hotellet till minibus placet nånstans i Bangkok.

Tog en random bild någonstans från fönstret ifrån taxin. 200 baht kostade minibusen till Prachuap, och den stannade precis utanför Yutichai Hotel där jag stannade. Resan ner gick mer eller mindre smärtfritt, det enda jobbiga är att sätena är mer eller mindre gjorda för thai och inte för västerlänningar, så utrymmet för ben och sådant är väl inte det bästa. Men det fungerar. Raka spåret, tog lite mer än 3 timmar, helt acceptabelt. Checkade in på hotellet och hamnade i samma rum som förra året, rum 8.

Tog en liten halv taskig bild på rummet, som för övrigt är rätt tråkigt. Ska inte klaga, men sängen är nog bland det hårdaste jag legat på som varit en säng. Kunde lika gärna slängt ut ett lakan på stengolvet och sovit där, så hård var den. För 400 baht per natt fick man detta, och det var med A/C oxå. Stort plus att rummet hade SyFy på TV’n 😀 Så man kunde somna till lite skräck/scifi. Badrummet serverade enbart kallt vatten, och som pricken över i:et så var de klassisk thai spolning. D.v.s en skopa vatten som man slänger ner i toaletten för att spola. När man slappnat av och satts sig med en Pepsi så blev man påmind att man hade valt fel dryck.

Ett par timmar senare när Tomas hade vaknat (!?) kl 18 så kom han ned och mötte mig, och det blev en massa snack på en gång. Och han hade funnit ett nytt ställe att sitta och bubbla och dricka lite, Olafs ställe. En tysk som öppnat längs strandvägen, och maten var riktigt bra och tok billigt fastän det var europeisk mat.

Beställde in 10 ostron med diverse kryddor och grönsaker för 90 baht. Första gången man provar denna delikatess, och det gick väl ned. Inget ja skulle beställa om jag var hungrig. Runt 22 tiden var det dags att fara till hotellet med moppen, som hyrdes. Morgonen efter så blev det brunch vid nåt hak på nån gata, har ingen aning vart. Utifrån detta hak beställde jag patse iot igen, och vilken lyckträff. Supergott, inte alls lika söt som den förra, och bra kryddat. Gammel damen lärde barnbarnet hur man lagar mat, tror han stoppade i nudlar eller nåt i korgen.

Efter käket var det dags för en liten sightseeing på militärbasen Ao Manao där det även finns en sjysst beach. Inne på basen finns det diverse plan uppställda från Andra Världskriget, men stötte bara på den som var vid entren. Beachen var rätt öde, fanns väl några som lekte i vattnet, men någon tursit ström fanns inte. Kan vara för att de inte var årstid för de, de blåste rätt kraftigt och var lite svalt i luften. Skönt tyckte jag, men många thailändare hade tjocka jackor på sig. I och med att jag var här förra året så gjorde ingen större utforskning denna gång.

Som sagt,  det blåste kraftigt på havet, och vågorna som slog in bokstavligen dränkte gatan, och de blåste upp på restaurangerna som låg på andra sidan vägen. Vid ett ställe hade det blåst så mycket att ett träd hade blåst ned och krossat ett hus. Men de var rätt skönt å åka här, svalkande om inte annat. Och kan kände saltet i käften efter en vända. Borta vid berget fanns de en massa galna apor oxå.

Efter detta blev det en tur till grann byn, Ao Noi, men det fanns inte mycket att se där. Ganska tråkig by, som till stor del verkade livnära sig på fiske, för det fanns båtar överallt och många stod å fiskade efter stranden.

Undrar om detta träd mådde bra, och de bredvid. Nästan helt urgröpt runt omkring. Vände här och återvände in till stan. På kvällen blåste det en del och som vanligt var det matmarknad där i princip all sorts thai mat finns att hitta. Hittade ett stånd som kunde hyffsad engelska, och de hade wokad kyckling med grönsaker och cashew nötter. Supergott var det!

Sen blev det natti, men de blev först 2 skräckisar (Furnace och Child’s Play 3) på Syfy kanalen. Dagen efter, idag, så blev jag väckt av Tomas som bankade på dörren till rummet. Han hade lite tråkiga nyheter, och var tvungen att åka iväg till Nee och hennes mor i Ratchaburi. Så det blev ett väldigt hastigt hejdå, och då beslutade jag mig att checka ut vid 12 tiden istället för imorgon. Fanns ingen anledning att vara kvar tyckte jag. Denna gång valde jag vanlig buss till Bangkok. Stort misstag. För det första tog resan 4.5 timme med buss, kostade dock 170 baht. A/C.. som i stort inte kom igång på allvar förrän man var i Bangkok, så under nästan hela resan var det runt 28 grader i bussen. INTE kul. När det var ca 20-30 min kvar så hade tempen gått ned till 24 grader.

När jag kom till stationen så tog jag en taxi till samma hotell som förut, men när taxi chauffören började närma sig flygplatsen började jag fundera. Han hade fattat fel på adressen och var tvungen att göra en avstickade och vända. Argh!! 2 ”toll” stationer hade man fått betala, och resan med taxin tog 1.5 timme och notan slutade på 373 baht. Kunde blivit billigare om han hade lyssnat. Men men, nu är man framme och kan slappna av igen. Nu laddas det upp till onsdag då Anders ska hämtas upp på flygplatsen.

Over and out // Rob

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: